Foto: Valsts kanceleja
Bijušais Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes palīgs Ivars Mēkons pēc Valsts kancelejas pamešanas turpmāk darbosies advokātu birojā "Lawerton", liecina informācija biroja mājaslapā.

Šorīt biroja mājaslapā ievietotā informācija liecināja, ka birojā darbojas arī advokāts Saulvedis Vārpiņš, kurš ir Dreimanes advokāts. Vēlāk šī informācija tika izņemta un kā skaidroja Vārpiņš, tad viņš agrāk "Lawerton" ir konsultējis krimināltiesību jautājumos, taču šobrīd to vairs nedara, turklāt viņam ir pašam savs advokāta birojs.

Advokātu birojā "Lawerton" septiņu cilvēku un Mēkona pienākumi ir saistīti ar starptautisko strīdu risināšanu. Birojā darbojas advokāti Mārtiņš Zalāns, Daina Ločmele, Viesturs Brakovskis, Normunds Duļevskis, Tatjana Bogdaņeca un biroja darbiniece Silva Alekna.

Advokātu birojs "Lawerton" izveidots jau pirms trīs gadiem.

Jau ziņots, ka Mēkons no 1.jūnija pameta Valsts kanceleju, norādot, ka tas bijis viņa paša lēmums, tomēr pēdējā laika politiskais spiediens viņam licis lēmumu par Valsts kancelejas pamešanu pieņemt ātrāk.

Mēkons bija viens no Valsts kancelejas darbiniekiem, kuram pirms kāda laika tika anulēta pielaide valsts noslēpumam. Saistībā ar informācijas noplūdi par valsts noslēpumu saturošu dokumentu viņa dzīvesvietā savulaik veikta arī kratīšana.

Sākotnēji Mēkons Valsts kancelejā bija Juridiskā departamenta vadītājas vietnieks, taču viņa statuss mainīts uz Valsts kancelejas direktores palīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!