Foto: LETA

Pirmdien glābēji Mērsragā no ūdenstilpnes izcēluši noslīkušu cilvēku, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD)

Kopumā glābēji no Latvijas ūdenstilpēm šogad izcēluši jau 80 noslīkušus cilvēkus, liecina VUGD publiskotā statistika. 2018. gadā kopumā izcelti 118 noslīkušie, 2017. gadā – 102.

Tāpat ugunsdzēsēji pulksten 2.42 saņēma izsaukumu Rīgā, kur kādā dzīvojamā mājā bija izcēlies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no divstāvu ēkas logiem redzami dūmi. '

Ugunsdzēsēji no sadūmotajām telpām izglāba divus cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 4.24 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 10 kvadrātmetru platībā dega sadzīves mēbeles un mantas.

Pirmdien ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrības pagarinātāja rozete, vieglā automašīna, ēkas durvis un galds, divas dzīvojamās mājas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 25 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem un septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!