Rīgas pilsētas Būvvalde nolēmusi virzīt sabiedriskajai apspriešanai Mežaparka attīstības projektu, kuru 25 hektāru platībā starp Rusova, Ķīšezera un Ezermalu ielām, paredzējis realizēt ārzonas uzņēmumam piederošais uzņēmums "Mežaparks SPV", kura valdes priekšsēdētājs ir Rīgas Domes (RD) deputāts Gundars Bojārs.
Būvvalde ceturtdien iepazinusies ar jaunveidojamā rajona būvniecības ieceri un nolēmusi to virzīt publiskajai apspriešanai, portālu "Delfi" informēja Bojārs. Teritorijas attīstības priekšlikumu nolemts virzīt arī izskatīšanai Rīgas pilsētas Arhitektu kolēģijā.

Publiskā apspriešana plānota aprīlī, un par to tiks paziņots atsevišķi. Projekta "Ezerparks" teritorijas attīstības priekšlikums aptver gandrīz 25 ha lielu zemes gabalu, un to izstrādāja Zviedrijas arhitektu birojs "Sweco FFNS Arkitekter AB".

Teritorijas attīstības priekšlikums paredz uzbūvēt ēkas ar kopējo platību 452 tūkstoši kvadrātmetru, to vidū gan augstceltnes, gan vidēja augstuma ēkas. Paredzēts, ka 262 tūkstoši kvadrātmetru tiks atvēlēti dzīvokļiem, vairāk nekā 27 tūkstoši kvadrātmetru - sabiedrisko funkciju objektiem, tostarp arī bērnu dārziem, izglītības un veselības aprūpes iestādēm un citiem. Vēl 46,6 tūkstošus kvadrātmetru plānots atvēlēt izklaidei un mazumtirdzniecībai, bet birojiem un viesnīcām – 116,4 tūkstošus kvadrātmetru, informēja Bojārs.

Zemi Mežaparkā starp Ķīšezera, Rusova un Ezermalas ielu uzņēmums iegādājās par 29,74 miljoniem latu no īpašnieces Ināras Vilkastes. Mazliet vairāk nekā pusi summas piešķīra Latvijas bankas.

Bojārs iepriekš norādījis, ka nesaskata interešu konfliktu apvienojot RD deputāta un "Mežaparks SPV" valdes priekšsēdētāja amatus.

Ezerparka teritoriju plānots attīstīt 5 – 8 gados un kopējās investīcijas, kas tiks ieguldītas šajā projektā, varētu sasniegt 800 miljonus eiro. Projekta investori ir Šveices holdings "Renova Managment AG". Jau ziņots, ka "Renova Management AG" speciāli Rīgas projektam radījis meitas uzņēmumu Lielbritānijā – "New Europe Real Estate". Latvijā to pārstāv firma "Mežaparks SPV", kura statūtkapitāls ir 14,025 miljoni latu.

Jau ziņots, ka pēc krievu valodā iznākošā laikraksta "Bizness & Baltija" informācijas "Renova Managment AG" ir tieši saistīts ar Krievijas trešo bagātāko cilvēku, 59 gadus veco Viktoru Vekseļbergu. Saskaņā ar žurnāla "Finance" aplēsēm, viņa privātā īpašuma vērtība ir 6,1 miljards ASV dolāru, kas ir trešais lielākais īpašums Krievijā pēc Romāna Abramoviča un Vladimira Lisina īpašumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!