Sabiedriskā organizācija "Solidaritāte" svētdien Mežaparkā organizēs koncertu - mītiņu "Jaunatne par sevi", lai aizstāvētu mazākumtautību tiesības iegūt izglītību dzimtajā valodā un paustu protestu pret krievu vidusskolu slēgšanu.
Pasākums notiks Mežaparka Zaļajā teātrī no pulksten 14 līdz 18, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa. pasākumu saskaņoja pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks. Koncertā piedalīsies Jana Key, Fors un sešas citas mazāk pazīstamas grupas, pasākumu vadīs Ozols.

Pasākuma organizētājs Ivans Staļnojs pastāstīja, ka pasākuma mērķis ir vienot Latvijas jaunatni un aizstāvēt mazākumtautību vidusskolas, bet šī akcija neesot politiska un pasākumā nepiedalīsies politiķi. Staļnojs pastāstīja, ka plānotais koncerta klausītāju skaits ir 3000, bet dome informē, ka pieteikumā dalībnieku skaits ir 500. Pieteikumā pasākuma mērķis norādīts "tuvināt Latvijas jauniešus", vēsta dome.

Staļnojs stāstīja, ka organizācijas rīcībā ir pētījums, kurš liecina, ka 70% latviešu jauniešu atbalsta krievu skolas, tāpēc koncerts domāts, lai vienotu jauniešus. Līdz šim organizācija rīkoja piketu pret krievu vidusskolu slēgšanu, un mītiņu, kurā piedalījās 200 cilvēki. Jau vēstīts, ka 2004.gadā visās vidusskolās, izņemot nacionālo minoritāšu skolas, plānots pāriet uz valsts valodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!