Foto: F64

Programmatūru attīstītājs "Mikrotīkls", kas pasaulē pazīstams ar zīmolu "MikroTik", nepieciešamības gadījumā joprojām ir gatavs piedāvāt biroju centra "P83" telpas Covid-19 pacientu izvietošanai, sacīja "Mikrotīkla" Tirdzniecības daļas vadītājs Jānis Jankovskis.

Viņš pastāstīja, ka 2018. gadā ekspluatācijā nodotās "P83" telpas patlaban ir brīvas, tāpēc vēl pavasarī "Mikrotīkla" izteiktais piedāvājums Veselības ministrijai joprojām ir spēkā.

"Uzņēmums vēlas šīs telpas pārdot vai iznomāt, taču pagaidām ne pircējs, ne nomnieks nav atrasti, tāpēc piedāvājums par Covid-19 pacientu izvietošanu ir spēkā un nepieciešamības gadījumā esam gatavi palīdzēt," sacīja Jankovskis.

Viņš piebilda, ka pagaidām Veselības ministrija nav vērsusies pie uzņēmuma telpu jautājumā.

Biroju ēka "P83" ir piecstāvu biroju komplekss ar kopējo iznomājamo platību 4560 kvadrātmetri. Kopējā ēkas telpu platība ir 7003 kvadrātmetri.

Kā ziņots, pašreizējie Covid-19 epidemioloģiskie rādītāji Latvijā liek prognozēt, ka līdz gada beigām slimnīcās ievietoto Covid-19 pacientu skaits pārsniegs 1000, pirmdien preses konferencē prognozēja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta datiem, pagājušajā diennaktī kopējais Covid-19 pacientu skaits slimnīcās pirmo reizi ir pārsniedzis 800 un sasniedzis 814 pacientus.

No visiem pašlaik Latvijas slimnīcās stacionētajiem Covid-19 pacientiem 775 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 39 - ar smagu slimības gaitu. Līdz šim kopumā stacionārus pametuši 2056 pacienti.

"Mikrotīkls" dibināts 1996. gadā un tā pamatkapitāls ir 2840 eiro. Uzņēmuma 2019. gada finanšu dati vēl nav publiskoti, bet 2018. gadā tā apgrozījums bija 258,711 miljoni eiro un peļņa - 73,349 miljoni eiro. "Mikrotīkls" uz pusēm pieder Arnim Riekstiņam un Amerikas Savienoto valstu pilsonim Martinam Džonam Tullijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!