Foto: F64
Ar emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējumu iecerēts īstenot katoļu kultūras un izglītības vēsturiskās ēkas Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6, un Svētās Marijas Magdalēnas katoļu baznīcas kompleksa ēkas Rīgā, Klostera ielā 2, pārbūvi, pastāstīja Latvijas Romas katoļu baznīcas pārstāve Ingrīda Lisenkova.

Rīgas Metropolijas Romas katoļu kūrija iesniedza projektus "Katoļu kultūras un izglītības centra vēsturiskās ēkas energoefektivitātes paaugstināšana" un "Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas katoļu baznīcas kompleksa ēku energoefektivitātes paaugstināšana" Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) administrētajā atklātajā konkursā "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana valsts nozīmes aizsargājamos arhitektūras pieminekļos". 19. augustā kūrija noslēdza līgumu ar Latvijas Vides investīciju fondu par energoefektivitātes pasākumiem abās iepriekšminētajās ēkās.

Apstiprinātās projekta izmaksas Katoļu kultūras un izglītības centra vēsturiskajā ēkā ir 585 100 eiro, tajā skaitā pieejamā emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējuma summa būs 497 277 eiro. Savukārt projekta izmaksas Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas katoļu baznīcas kompleksa ēkās ir 576 395, tajā skaitā pieejamā emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējuma summa būs 489 878 eiro. Līdzfinansējumu projektam nodrošinās Rīgas Metropolijas Romas katoļu kūrija.

Lisenkova norādīja, ka par konkursā iegūto finansējumu ēkās tiks nomainīti un restaurēti logi, kā arī modernizēta apkures sistēma un veikti siltināšanas darbi. Turklāt ēkā Ojāra Vācieša ielā 6 veiks arī fasādes remontu.

Viņa pastāstīja, ka iepirkumu par praktisko darbu veikšanu Rīgas Metropolijas Romas katoļu kūrija izsludinās oktobrī vai novembrī.

Jau ziņots, ka, lai veicinātu globālo klimata pārmaiņu novēršanu, pielāgošanos klimata pārmaiņu radītajām sekām un sekmētu siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu, VARAM ar Emisiju kvotu izsolīšanas instrumenta finansējumu sniegs atbalstu 16 projektu īstenošanai par kopējo finansējumu 39,5 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!