Ministru kabineta locekļi jūnijā devušies 36 ārvalstu vizītēs, visbiežāk apmeklējot Beļģiju un Eiropas Savienības prezidējošo valsti Luksemburgu, liecina Valsts kancelejas apkopotā informācija.
Visvairāk komandējumu - pieci, - jūnijā bijis ārlietu ministram Artim Pabrikam (TP), kurš apmeklējis Poliju, Somiju un trīs reizes Beļģiju.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) jūnijā devies četros komandējumos, apmeklējot Luksemburgu, Beļģiju, Dāniju.

Trīs ārvalstu vizītes bijušas zemkopības ministram Mārtiņam Rozem (ZZS) - uz Dāniju, Luksemburgu un Itāliju, kā arī satiksmes ministram Aināram Šleseram (LPP), kurš pabijis Francijā, Šveicē un Itālijā.

Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš (JL) jūnijā devās uz Liebritāniju un Franciju, finanšu ministrs Oskars Spurdziņš (TP) - uz Luksemburgu un Ķīnu, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (JL) pabija Luksemburgā, kultūras ministre Helēna Demakova (TP) jūnijā viesojās Itālijā un Meksikā, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis (TP) apciemoja Lietuvu, bet īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis (JL) viesojās Baltkrievijā un Spānijā.

Labklājības ministre Dagnija Staķe (ZZS) jūnijā viesojās Luksemburgā un Šveicē, vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) - Luksemburgā, aizsardzības ministrs Einars Repše (JL) - Beļģijā un Zviedrijā, īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās Jānis Reirs (JL) - Igaunijā un Luksemburgā, tieslietu ministre Solvita Āboltiņa (JL) - Luksemburgā un Brazīlijā, iekšlietu ministrs Ērks Jēkabsons (LPP) - Luksemburgā, turpat pabija arī veselības ministrs Gundars Bērziņš (TP).

Jūnijā nevienā komandējumā nebija bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP).

Vairāki ministri pagājušajā mēnesī uz dažām dienām devās atvaļinājumā - Šlesers, Reirs, Kariņš un Vējonis. Lielākajai daļai ministru atpūta vēl priekšā - dažiem atvaļinājumi sākušies pašās jūnija beigās, citi to plānojuši tikai šomēnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!