Visi demisionējušā premjera Andra Šķēles valdības ministri, kā katru gadu, nolēmuši Lieldienas šogad svinēt kopā ar ģimenēm, liecina BNS veiktā aptauja.
Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, gluži tāpat kā iepriekšējos gadus, Lieldienas sagaidīs kopā ar savu ģimeni dzimtajā pusē Liepājā.

Ministrs Lieldienās kopā ar sievu došoties pie saviem un sievas vecākiem, kas dzīvo Liepājā un Aizputē, informēja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Normunds Beļskis.

Arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vents Balodis Lieldienas svinēs ar ģimeni. Kā katru gadu, mežā tiks paslēptas olas un ministra bērni dosies tās meklēt.

Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš Lieldienas svinēs kopā ar sievu Inesi un bērniem. Tāpat kā katru gadu, tiks krāsotas olas. Ministrs cer, ka brīvdienās nebūs aizņemts un svētki izdosies, pastāstīja ministrs.

Labklājības ministrs Roberts Jurdžs Lieldienas pavadīs savā dzimtajā pusē Latgalē, Ludzā, un svētkus svinēs atbilstoši katoļu baznīcas tradīcijām.

Izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols sevi dēvē par ļoti konservatīvu cilvēku. Tādēļ arī Lieldienu svinības notiek ļoti tradicionāli.

Sākotnēji Vītols ar ģimeni dodas uz Āgenskalna baptistu draudzes baznīcu, bet vēlāk notiek olu krāsošana. Ministrs uzskata, ka olas jākrāso ar "dabas dotajām krāsvielām" - sīpolu mizām, sūnām un līdzīgi, jo veikalā piedāvātās krāšņās olu krāsas viņam šķiet nepieņemamas.

Tā kā ministra 1,5 gadu vecais dēls Kārlis jau ir liels puika, tad šogad iecerēts iet un meklēt Lieldienu Zaķa noslēptās olas.

Arī kultūras ministre Karina Pētersone Lieldienas svinēs kopā ar ģimeni un tās draugiem. Tradicionāli uz svētkiem tiek krāsotas olas un gatavots ēdiens "pasha".

Parasti ēdienu gatavošana tiek uzticēta ministrei, taču šogad viņa šo goda pienākumu nodos bērniem.

Arī aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis Lieldienās paredzējis būt kopā ar ģimeni. Iecerēts krāsot olas, apmeklēt draugus un ir nolemts sakārtot plānus turpmākajai dzīvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!