Foto: F64

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) šodien svinīgā pasākumā Augstākajā tiesā (AT) astoņām tieslietu sistēmas amatpersonām pasniedza Tieslietu sistēmas Goda zīmes.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, par izcilu mūža ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā Latvijā un pasaulē ar Tieslietu sistēmas I pakāpes Goda zīmi tika apbalvots AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, kā arī par tiesu sistēmai piederīgo amatpersonu zināšanu un profesionalitātes veicināšanu ar II pakāpes Goda zīmi tika apbalvota AT Senāta Administratīvo lietu departamenta senatore Jautrīte Briede.

Par ilggadēju priekšzīmīgu, godīgu un radošu tiesneša amata pienākumu veikšanu, kā arī par būtisku ieguldījumu Latvijas tieslietu nozarē ar III pakāpes Goda zīmi tika apbalvoti AT Senāta Krimināllietu departamenta senatori Voldemārs Čiževskis un Artūrs Freibergs un AT Krimināllietu tiesu palātas tiesnesis Pēteris Opincāns.

Tāpat Tieslietu sistēmas III pakāpes Goda zīme tika piešķirta Latvijas Tiesnešu mācību centra direktorei Solvitai Kalniņai-Caunei, bijušajai zvērinātai tiesu izpildītājai Vitai Jonasei un zvērinātai notārei Lūcijai Kreilei.

Sveicot amatpersonas ar augsto apbalvojumu, tieslietu ministrs pauda gandarījumu, ka viņa pārraudzītajā sistēmā ir daudz izcilu un gudru pārstāvju. Bērziņš novēlēja visiem klātesošajiem turpināt iesākto darbu, kā arī būt veseliem un veiksmes mīlētiem.

AT priekšsēdētājs Bičkovičs, izsakot pateicību par viņa darba novērtējumu, teica paldies Tieslietu ministrijai par profesionāli iedibināto apbalvojumu. "Tiesneša, notāra, tiesu izpildītāja vai advokāta darbs nav viegls, bieži tas tiek pelts un kritizēts, tāpēc ir ļoti būtiski, ka īpaši sasniegumi profesionālajā karjerā tiek novērtēti," klātesošajiem atzina Bičkovičš.

AT priekšsēdētājs pauda īpašu prieku par to, ka apbalvojama saņēmēju vidū šodien bija Kalniņa-Caune, kura ikdienā gādā par visiem tiesnešiem, organizējot mācības un tādējādi ceļot visu juridisko profesiju pārstāvju zināšanu līmeni.

Tieslietu sistēmas Goda zīmes šogad tika pasniegtas piekto reizi. Īpašais tieslietu sistēmas apbalvojums tika izveidots 2008.gadā, sagaidot Latvijas tieslietu sistēmas 90 gadu jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!