Līdz ar to kopš gripas epidēmijas sākuma pagājušā gada nogalē LIC miruši jau pieci gripas upuri, bet Latvijā kopumā seši.

Pirmdien infektoloģijas centrā palielinājies arī ievesto gripas slimnieku skaits.

BNS jau ziņoja, ka pagājušās nedēļas nogalē LIC mira divi vīrieši, bet iepriekš gripas saasināšanās laikā miruši vēl trīs cilvēki - divas sievietes Rīgā, bet viena - Jelgavā.

Jau vēstīts - pagājušajā nedēļā lielākajās Latvijas pilsētās būtiski palielinājusies saslimstība ar gripu un epidēmijas robeža pārsniegta Rīgā, Jūrmalā, Liepājā un Ventspilī. Gripas epidēmijas dēļ pirmo līdz vienpadsmito klašu skolēniem Rīgā līdz 17.janvārim pagarinātas brīvdienas. Skolas slēgtas arī Liepājā.

Ārsti šajā laikā iesaka neapmeklēt masu pasākumus, regulāri vēdināt telpas, neapmeklēt slimos draugus un radus, kā arī uzturā pastiprināti lietot C vitamīnu. Ieteicamie augļi, kas satur šo dziedējošo vitamīnu, ir kivi, citroni, apelsīni un citi.

No medikamentiem ieteicams lietot remantadīnu, pirms tam konsultējoties ar ģimenes ārstu.

Jau ziņots, ka gripas infekcija izplatās ar gaisa pilieniem, tāpēc izvairīties no saslimšanas ar gripu pilnībā nav iespējams.

Pagājušajā ziemas sezonā ar gripu slimojuši 2 - 4% Latvijas iedzīvotāju, taču, pēc NVVC aprēķiniem, patiesais saslimušo skaits ir piecas līdz desmit reizes lielāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!