Bijušais Valsts nekustamā īpašuma aģentūras (VNĪA, tagad VAS "Valsts nekustamie īpašumi") ģenerāldirektors Jānis Motte nav apstrīdējis viņa interesēm nelabvēlīgo Rīgas apgabaltiesas spriedumu strīdā ar laikraksta "Diena" izdevēju un žurnālisti Ingu Spriņģi par goda un cieņas aizskaršanu publikācijā "Pārdotie smiekli".

Rīgas apgabaltiesa Mottes prasību noraidīja 15.jūnijā.

Rīgas apgabaltiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons sacīja, ka motivēts minētā sprieduma teksts lietas dalībniekiem bijis pieejams vēlāk, nekā sākotnēji noteiktajā 19.jūnijā, tāpēc pagarināts arī kasācijas sūdzības iesniegšanas termiņš un vēl līdz jūlija beigām tiesa gaidījusi, vai tās tiks iesniegtas, nosūtot pa pastu.

Tomēr kasācijas sūdzības šajā lietā nav iesniegtas un Rīgas apgabaltiesas spriedums stājies spēkā 21.jūlijā, atzīmēja Tomsons.

Motte prasību Zemgales priekšpilsētas tiesā iesniedza pēc 2005.gada 5.maija publikācijas laikraksta pielikumā "SestDiena".

AS "Diena" gan vēlāk atvainojās Mottem par neprecizitāti publikācijā un norādīja viņa vidējo mēnešalgu, tomēr viņš uzskatīja, ka publikācijā bijušas arī citas neprecizitātes, un prasību neatsauca.

"Uzskatu, ka šī publikācija tika veidota, lai apzināti celtu man neslavu un radītu tiesai nepatiesu priekšstatu par manu personību," iepriekš teica Motte.

Viņš iepriekš skaidroja, ka publikācija tapusi laikā, kad tiesā skatīta krimināllieta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, viņam esot VNĪA ģenerāldirektora amatā.

Publikācijā bijis atgādināts par Mottes smiekliem, kas pirms pieciem gadiem skanējuši Lielās ģildes telpās, kad prezentēta grāmata par slavenākajām Latvijas personībām. Rakstā stāstīts par Mottes biznesa darbībām, īpašumiem un pret viņu ierosināto krimināllietu.

Minēts arī, ka advokātu birojs "Treilons un Petrovičs" iegādājies autortiesības uz televīzijas sižetu ar Mottes smiekliem. Viņš pats šo faktu vēlāk komentēt nevēlējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!