Foto: LETA

Šodienas ģeopolitisko izaicinājumu kontekstā, kad Latvija saskaras ar Krievijas propagandu, augstu vērtējam Vācijas iesaisti mediju un stratēģiskās komunikācijas jautājumos, ceturtdien, tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga viceprezidenti Edelgardi Bulmani, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Kā skaidro Saeimas preses dienestā, Latviju un Vāciju saista aktīva un cieša sadarbība daudzās jomās un līmeņos. Konkrētas sadarbības iespējas paver arī saprašanās memorands starp Latvijas Televīziju un "Deutsche Welle".

Saeimas priekšsēdētāja pauda Latvijas parlamenta ieinteresētību turpināt veiksmīgo sadarbību ar Bundestāgu Starptautiskās parlamenta stipendiju programmas ietvaros, kura dod iespēju politiski aktīvajiem jauniešiem no abām valstīm apgūt parlamentāro praksi otras valsts parlamentā.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī migrācijas krīzes Eiropā radītie izaicinājumi. Saeimas priekšsēdētāja un Bundestāga viceprezidente uzsvēra solidaritātes nozīmi Eiropā, novērtējot Eiropadomes vienošanos un izvirzītās prioritātes, tostarp migrācijas plūsmas cēloņu ierobežošanu, kā arī ES ārējo robežu nostiprināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!