Foto: F64
Lai arī noslēgts 21 miljona latu vērts līgums par ātrās palīdzības automašīnu īri ar Rīgas sanitārā transporta autobāzes īpašnieku Adigjozalu Mamedovu, veselības ministra pienākumu izpildītāja Linda Mūrniece (JL) uzskata, ka iespējams juridiski korekts risinājums līguma izmaiņām, piektdien raksta laikraksts "Diena".

Juristi Mūrniecei skaidrojuši, ka plānots pakalpojumu pirkt ne tikai no konkrētā uzņēmuma, bet arī no cita pakalpojuma sniedzēja vai pat sniedzējiem, tāpēc tikšot izsludināts vēl viens konkurss. Tāpat arī 21 miljons latu ir minēts kā augstākā līguma summa, taču tā neesot akmenī iecirsta, raksta laikraksts. Tāpēc varētu samazināties pakalpojuma apjoms, kas pirkts no Mamedova uzņēmuma, jo tas tiktu dalīts ar citiem.

Mūrnieces uzskata, ka šāds risinājums ar laiku palīdzētu novērst Rīgas sanitārā transporta autobāzes monopolstāvokli šajā jomā.

Ministre laikrakstam stāsta, ka vispirms Veselības ministrijā tiks izvērtēts šis gadījums, bet pēc tam viņa grasās vērsties Ģenerālprokuratūrā saistībā ar iespējamo Mamedova šantāžu. Mamedovs nepiekrīt kompromisa variantam pagarināt līgumu uz neilgu laiku. Redzot, ka valstij nav cita varianta, kā nodrošināt ātro palīdzību, viņš izvirzījis savus noteikumus - ja līgumu slēgtu uz gadu, tad par trīs reizes augstākām cenām, svētdien stāstīja raidījums "Nekā personīga".

Iepriekšējā veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) savā pēdējā darba dienā paziņoja, ka tiks slēgts līgums ar Mamedova firmu par 31 miljonu, nevis iepriekš paredzēto 21 miljonu, atgādina laikraksts. Iepirkums tika apturēts. Savukārt Mūrniece vērsusies KNAB, lūdzot izvērtēt amatpersonu atbildību par šo iepirkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!