Foto: LETA

72 gadu vecumā, zaudējot cīņu ar Covid-19 infekciju, miris šefpavārs un uzņēmējs Mārtiņš Rītiņš, portālam "Delfi" pavēstīja pavāra brālis Jānis Rītiņš.

Rītiņš devies mūžībā Stradiņa slimnīcā, kur nonāca pēc saslimšanas ar Covid-19 pērnā gada decembra izskaņā.

Pēc veselības uzlabošanās janvāra vidū Rītiņu no reanimācijas nodaļas pārvietoja uz intensīvo terapiju, tomēr jau dažas dienas vēlāk pavāra stāvoklis pasliktinājās. "Nekādu uzlabojumu nav, viņš ir mākslīgi izraisītā miegā. Ārsti dara visu iespējamo," sarunā ar "Delfi" toreiz teica brālis. Mākslīgā miegā viņš bija vairāk nekā trīs nedēļas.

Tomēr 11. februārī deviņos no rīta dzīvības spēki Rītiņu pameta pavisam.

Šefpavārs bija vakcinējies, kā arī saņēmis balstvakcīnu.

Rītiņš kopš 1994. gada vadīja restorānu "Vincents", bija kustības "slow food" aizsācējs Latvijā. 2007. gadā Rītiņš kļuva par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri.

Rītiņš dzimis 1949. gada 19. oktobrī Češīrā, Anglijā. No 1984. līdz 1992. gadam viņš dzīvoja un strādāja Toronto, Kanādā, bet 1993. gadā ieradās savu senču dzimtenē, kur līdzās darbam "Vincentā" rosījās arī TV kulinārijas šovos, iemantojot tautas mīlestību. Populārā Rītiņa frāze "kas, kas var būt labāks par šo?!" pavadīja viņu visus darbības gadus Latvijā.

Pērn 1. decembrī tika prezentēta grāmata par viņu – tuvas ģimenes draudzenes Lindas Apses sarakstītā "De profundis", kas atklāja līdz šim publiski nezināmas detaļas par izcilā pavāra dzīvi un personību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!