Foto: F64

Šonedēļ mūžībā aizsaukts 1967. gadā dzimušais Latvijas Romas katoļu baznīcas Liepājas diecēzes priesteris, operas "Suitu sāga" libreta autors Gatis Mārtiņš Bezdelīga, liecina paziņojums katoļu baznīcas Rīgas diecēzes portālā "katolis.lv".

Vēl šonedēļ sociālajā tīklā "Facebook" tika izplatīts aicinājums aizlūgt par to, lai tobrīd pie intubācijas iekārtas pievienotais garīdznieks atveseļotos. Dažas stundas vēlāk sekoja ieraksts, ka priesteris, kurš bija ne tikai Saldus, Brocēnu, Lutriņu, Silaiņu, Zirņu, Šķēdes, Ezeres un Kalnu draudžu garīgais aprūpētājs, bet arī diecēzes bīskapa nominēts eksorcista kalpojumam, devies mūžībā.

Kā vēsta "katolis.lv", 24. martā Bezdelīga devies mūžībā. Viņš dzimis 1967. gada 10. novembrī. Skolas laikā viņam radusies interese par literatūru un mākslu, fotogrāfiju.

Pēc pamatizglītības iegūšanas mācības turpināja Rīgas 34. profesionāli tehniskajā vidusskolā. tad strādāja Dobeles rajona Jauno naturālistu stacijā kā metodiķis. 1989. gadā viņš iestājās Garīgajā seminārā un par priesteri 1994. gadā Jelgavā viņu ordinēja bīskaps Jānis Bulis.

Pirmā kalpošanas vieta kā vikāram viņam bijusi Jēkabpilī, bet 1996. gadā devies kalpot uz Liepājas diecēzi. Viņš ir kalpojis Saldū, Liepājā, Alsungā, Kuldīgā.

Bezdelīga bijis arī Maltas ordeņa bruņinieks.

Kalpojot Liepājā, Bezdelīga sācis apgūt gleznošanu. Viņa darbi bijuši skatāmi vairākās izstādēs. Viņš arī izdevis dzejoļu krājumu "Mēs sēdējām divatā", kuru papildināja paša veidoti zīmējumi. Tāpat Bezdelīga bijis libreta autors Latvijas simtgades muzikālajam uzvedumam – operai "Suitu sāga".

Bezdelīga ir pirmais Latvijas katoļu baznīcas priesteris, kurš Covid-19 dēļ devies mūžībā. Iepriekš plašākas sabiedrības uzmanības lokā nonāca jautājums par to, vai prioritāri vakcinējamo personu sarakstā iekļaujami garīdznieki, kuru darba pienākumos ir gan cilvēku izvadīšana mūžībā, gan atbalsts ikdienas grūtībās, ko daudzkārt nav iespējams sniegt attālināti. Sākotnēji garīdznieki tika iekļauti 7. no astoņām grupām, un viņu vakcinācija bija plānota šā gada trešajā ceturksnī.

Jau vēstīts, ka pērnā gada nogalē Covid-19 dēļ mūžībā devās Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājs Valdis Baltruks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!