Foto: LETA

Veidojot jauno valdību, Nacionālā apvienība (NA) vēlētos, lai pārmaiņas nebūtu radikālas, trešdien "Latvijas Avīzē" publicētā intervijā saka NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

NA vēlētos, lai pārmaiņas valdībā nebūtu radikālas, saglabātos pēctecība un apvienības ministri varētu turpināt iesāktos darbus.

"Ja būtu jākārto prioritāšu secībā, tad prioritātes ir Kultūras ministrija un Vides un reģionālās attīstības ministrija," min Dzintars. Labi strādājis esot arī tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs.

Vienlaikus Dzintars klāsta, ka, visticamāk, ka koalīcijā "vairāk vietas nepaliks un drīzāk jau nāksies saspiesties".

Dzintars arī atzīst, ka īstermiņā no koalīcijas paplašināšanas NA varētu zaudēt, jo apvienībai vairs nebūtu izšķirošās balss koalīcijā, taču NA tas nebiedē. "Domāju, ka Saeimā ievēlētajām partijām jādod iespēja strādāt un apliecināt sevi vēlētāju priekšā," viņš skaidro, piebilstot, ka NA pašlaik nevilktu sarkanās līnijas ne Latvijas Reģionu apvienībai, ne partijai "No sirds Latvijai".

Jau vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pirmdien paziņoja par valdības demisiju.

Pēc viņas teiktā, valdība ir sagatavojusi divus valsts budžetus, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. Straujumas ieskatā pēc šī perioda nepieciešamas jaunas idejas, pienesums, jauna enerģija, kas ļautu uz iesākto darbu pamata turpināt iesākto.

Straujuma valdības vadītājas pienākumus sāka pildīt 2014. gada 22. janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013. gada novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!