Krievijā reģistrētās nacionālboļševiku partijas atbalstītāji Latvijā nodibinājuši un oficiāli reģistrējuši sabiedrisko organizāciju "Uzvara", ceturtdien ziņo laikraksts "Diena".
Tiesībaizsardzības iestādes solījušas, ka sekos organizācijas darbības likumībai neatkarīgi no tās nosaukuma un oficiāli postulētajiem mērķiem. Ja tā paudīs pretvalstiskus uzskatus, vai rīkosies pretēji likumam, organizācijas darbību varētu arī aizliegt.

Uzņēmumu reģistrā minētā sabiedriskā organizācija reģistrēta 14.februārī. Par savu mērķi tā izvirzījusi iedzīvotāju tiesību aizsardzības bāzes izveidošanu. Reģistrācijai iesniegtie dokumenti neesot radījuši aizdomas, ka šī jauniešu organizācija varētu darboties pretvalstiski vai paust antikonstitucionālus uzskatus.

Dibinātāju vidū ir tādi jau pazīstami "ļimonoviešu" aktīvisti kā Ieva Pavlova, kura jau savulaik aizturēta par nelikumīgām darbībām, organizējot piketus, kā arī Beness Aio, kurš apsūdzēts huligānismā, uz kāda Dzirnavu ielas nama uzrakstot pret Andri Šķēli vērstus necenzētus vārdus.

Pērn, kad Latvija oficiāli reģistrēties centrās otras Krievijā reģistrētās galēji radikālās organizācijas "Krievijas nacionālā vienotība" pārstāvji, viņiem reģistrāciju atteica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!