Foto: LETA
Ja valdība krīt un tiek meklēts jauns Ministru prezidenta amata kandidāts, ļoti svarīgi, lai šim kandidātam būtu sabiedrības uzticība un laba reputācija.

Tā trešdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Viņas vērtējumā situācija, kad partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa ir paudusi vēlmi vadīt valdību, kamēr valdību vada viņas partijas biedre, premjere Laimdota Straujuma, ir netipiska un savāda.

"Lai runātu par nākamo premjerministru, jābūt divām lietām - sabiedrības uzticībai un labai reputācijai," viņa teica. Uz jautājumu, vai tādējādi Āboltiņa tiek izslēgta no kandidātu loka, Mūrniece atbildēja: "Raudzīsimies, vērtēsim".

Mūrniece arī vairākkārt uzsvēra, ka valdības stabilitāte ir atkarīga no "Vienotības", jo NA nav mērķis gāzt valdību. Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) paziņojusi, ka valdību nešūpo.

"Tā ir "Vienotība", kas šobrīd nāk klajā ar šādām idejām," sacīja Mūrniece. Arī tas, ka "Vienotība" nevirza satiksmes ministra amata kandidātu, esot dīvaini un liek spriest par to, cik ilga plānota Straujumas valdības pastāvēšana, atzina Saeimas spīkere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!