Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizkraukles novadā izveidota jauna struktūrvienība - Pašvaldības policija -, kas dabu sāks 1. janvārī, informēja novada pašvaldībā.

Lemjot veidot Aizkraukles novada pašvaldības policiju, izsludināts arī konkurss vakantajam policijas priekšnieka amatam. Pašvaldības izpilddirektors Uldis Riekstiņš skaidro, ka no visiem kandidātiem izvēle bija par labu tagadējai Kokneses Dzimtsarakstu nodaļas vadītājai Anitai Ozolai, un domes sēdē viņas kandidatūra apstiprināta.

"Viņa pretendentu vērtēšanas komisiju pārliecināja, ka varētu būt laba policijas priekšnieces amata kandidāte," uzsver izpilddirektors.

Ozola piecus gadus vada Kokneses Dzimtsarakstu nodaļu, taču ilgus gadus viņa darbojusies juridiskajā jomā. Baltijas Starptautiskajā akadēmijā Ozola ieguvusi jurista bakalaura grādu un maģistra grādu civiltiesībās. Iepriekš viņa ir strādājusi Aizkraukles rajona tiesā par tiesneša palīgu, uzņēmumā "Latvijas valsts meži" par juristi, 13 gadus vadījusi Kokneses administratīvo komisiju, ir sadarbojusies ar policiju, bāriņtiesu, sociālo dienestu.

Plānots, ka kopā ar Ozolu Pašvaldības policijā būs desmit darbinieku, kuri rūpēsies par kārtību visa Aizkraukles novada teritorijā. Visiem policistiem, kuri līdz šim strādāja pašvaldībā, tiks piedāvāts slēgt jaunu darba līgumu un sākt darbu jaunajā struktūrvienībā. Patlaban divi pašvaldības policisti ir Koknesē, divi Pļaviņās, pa vienam Aizkrauklē un Neretā. Vēl trīs darbiniekus plānots pieņemt darbā.

"Uzskatu, ka policistiem jāstrādā uz vietas pagastu apvienībās, nevis jākoncentrējas Aizkrauklē, jābūt tuvāk cilvēkiem. Prioritāte būs sabiedriskās kārtības uzturēšana un kontrole, lai tiktu ievēroti pašvaldībā spēkā esošie noteikumi, tāpat pievērsīsimies jaunatnes audzināšanas darbam," pārliecināta Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!