Nākamās nedēļas sākumā Latvijā saglabāsies sauss un mēreni silts laiks, tomēr nedēļas otrajā pusē gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē Latvijas, Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.
Šajā nedēļas nogalē virs Baltijas laika apstākļus noteiks paaugstināta atmosfēras spiediena apgabals, līdz ar to Latvijā saglabāsies sauss laiks.

Pūtīs galvenokārt lēns ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies - naktī tā sasniegs plus 7, plus 12 grādus, bet dienā gaiss iesils līdz plus 20, plus 25 grādiem, dienvidu rajonos nedēļas nogalē gaisa temperatūra sasniegs plus 28 grādus.

Nedēļas vidū virs Zviedrijas izveidosies ciklons, tā ietekmē Latvijā mākoņu daudzums palielināsies un dažviet gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams, ar pērkona negaisu.

Vējš iegriezies no dienvidrietumiem un rietumiem, bet gaisa temperatūra būtiski nemanīsies.

Aizvadītajās šīs nedēļas dienās vidējā gaisa temperatūra Latvijas teritorijā kopumā bija plus 18 - plus 19 grādi, kas ir par 5 - 6 grādiem vairāk nekā norma.

Šajā nedēļā visaugstākā gaisa temperatūra tika reģistrēta Liepājā - plus 28 grādi. Tomēr naktīs gaisa temperatūra bija ievērojami zemāka. Pirmdienas naktī Zosēnos minimālā gaisa temperatūra bija plus 4, plus 5 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!