Foto: F64

Naktī uz otrdienu ugunsgrēkā saimniecības ēkā Saldus novadā bojā gājuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija.

Izsaukumu uz notikuma vietu glābēji saņēma pulksten 00.05, jo no saimniecības ēkas bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka 35 kvadrātmetru platībā deg saimniecības ēka. Pulksten 1.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD) saņēma 33 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koka dobums, sodrēji divu ēku dūmvados, lapene, šķūnis, saimniecības ēka un šķūnis.

Pulksten 19.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novadu, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkā ir izveidojies sadūmojums un 10 kvadrātmetru platībā deg sadzīves mantas un mēbeles. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no degošā dzīvokļa caur logu izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 21.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 22.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu māju Rīgā, kur no dzīvojamās mājas pagraba bija jūtama deguma smaka. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpas nāk dūmi.

Izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji glābēji izglāba trīs cilvēkus, bet no ēkas evakuēja 21 cilvēku un divus mājdzīvniekus. Ugunsgrēkā cieta trīs cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem. Pulksten 1.43 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 25 kvadrātmetru platībā dega pagrabā izbūvēts šķūnis un sadzīves mantas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!