Foto: DELFI

Šobrīd nav citas iespējas kā apstāties savās ikdienas gaitās, jo nav redzams cits ceļš, kā paglābt Latvijas slimnīcas no plašās saslimstības ar Covid-19 valstī, trešdienas, 20. oktobra, valdības sēdes sākumā sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Aicinu visus izprast, kas ir "lokdauna" nolūks un jēga – maksimāli samazināt kontaktus mūsu starpā, maksimāli samazināt vīrusam iespējas pārlēkt no viena pie otra," sacīja ministrs.

Viņš atsaucās uz otrdien ziņoto statistiku, ka 100 Covid-19 saslimušie inficē 133 citus cilvēkus, un 11% no 100 inficētiem cilvēkiem nonāks slimnīcās. Pavļuts lūdza izprast, ka apstāšanās uz dažām nedēļām ir veids, kā glābt Latvijas veselības sistēmu.

Tāpat viņš akcentēja, ka ir svarīgi arī "lokdauna" laikā nodrošināt plašāku vakcināciju, sevišķi senioriem, kuri vairāk nonāk slimnīcās un ir pakļauti riskam.

Tāpat ministrs uzsvēra, ka ir jāturpina diskusijas par to, kā vairāk sasniegt mazākumtautību iedzīvotājus un seniorus, kā nepastarpināti un bez pieprasījumiem uzrunāt šos iedzīvotājus, informējot par vakcināciju pret Covid-19.

Jau ziņots, ka trešdienas, 20. oktobra, pēcpusdienā notiek valdības ārkārtas sēde, kurā tiek lemts par mājsēdes izsludināšanu Latvijā no 21. oktobra līdz 15. novembrim, kā arī citiem ierobežojumiem, lai pēc iespējas mazinātu cilvēku savstarpējos kontaktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!