Foto: DELFI

Nav nekāda pamata uzskatīt, ka pēc 11. janvāra Covid-19 sertifikāti vairs nebūs nepieciešami, preses konferencē pēc valdības sēdes otrdien, 7. decembrī, sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš apstiprināja, ka ir dzirdēts, ka īpaši nevakcinētu cilvēku starpā izplatās cerība vai pieļāvums, ka pēc 11. janvāra, kad ir noteikts pašreizējais ārkārtējās situācijas beigu datums, sertifikātus uzrādīt vairs nevajadzēs un varēs turpināt dzīvot tāpat kā iepriekš.

"Tā tas nebūs, valdība neplāno mainīt regulējumu, kurš ir nostiprināts ne tikai ārkārtējās situācijas rīkojumā, bet arī nostiprināts Covid-19 pārvaldības likumā, gan par sertifikātiem, gan arī Ministru kabineta noteikumos Nr. 662, kuros ir atrunāti šie jautājumi," skaidroja Pavļuts, piebilstot, ka arī pēc 11. janvāra jārēķinās, ka daudziem pakalpojumiem būs nepieciešams vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Tāpat viņš sacīja, ka konkrētas detaļas par šo jautājumu vēl tiks izstrādātas.

Tāpat Pavļuts noraidīja vēl vienu sabiedrībā izplatītu tenku, ka līdz Ziemassvētkiem būtu gaidāms vēl viens "lokdauns", sakot, ka tam šobrīd nav nekāda pamata – valdība nav tādus lēmumus pieņēmusi un virzās pilnīgi pretējā virzienā.

"Uzmanīgi, bet simboliskos virzienos mēs drīzāk virzāmies piesardzīgu mīkstinājumu virzienā," sacīja ministrs.

Ministrs arī sacīja, ka tuvākajās nedēļās varētu tikt lemts par vakcinācijas sertifikātu derīguma termiņu noteikšanu, bet par to vēl notiks diskusijas.

Jau vēstīts, ka līdz 2022. gada 11. janvārim Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību un mazinātu saslimstību ar šo vīrusu. Ārkārtējās situācijas laikā iedzīvotājiem ir jāievēro virkne ierobežojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!