Foto: F64

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) arī šajā nedēļas nogalē turpinās sniegt atbalstu Valsts policijai (VP), lai ierobežotu Covid-19 izplatību, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve majore Sandra Brāle.

Plānots, ka ik dienu laikā no pulksten 22 līdz 5 rītā atbalsta sniegšanā policijai tiks vienlaikus iesaistīti aptuveni 300 zemessargi un karavīri no Zemessardzes brigādēm. Gatavībā sniegt atbalstu būs arī Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde, Štāba bataljons, Jūras spēki, Mācību vadības pavēlniecība un Militārā policija.

Zemessargi un karavīri VP vadībā veiks kopēju patrulēšanu noteiktajās ierobežojumu stundās.

Jau ziņots, ka NBS sniedza policijai palīdzību Covid-19 ierobežošanā arī no 30. decembra līdz 4. janvārim.

Zemessardzes likums nosaka, ka viens no Zemessardzes uzdevumiem ir sniegt atbalstu valsts un pašvaldību institūcijām likumpārkāpumu novēršanā, sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanā.

Vēstīts, lai Lai mazinātu Covid-19 izplatību un pulcēšanos svētku laikā, valdība gada nogalē vienojās ieviest komandantstundu un pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 7. februārim.

Latvijā komandantstunda jeb brīvdienu mājsēde stājās spēkā 30. decembrī un ilga līdz 4. janvārim. Šajās dienās no pulksten 22 līdz 5 rītā nedrīkstēja atrasties ārpus savas dzīvesvietas. Tāpat komandantstunda būs spēkā no 8. līdz 10. janvārim, kā arī piektdienās un sestdienās līdz 25. janvārim, kā valdība nolēma ceturtdien, 7. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!