Foto: LETA

Partijas "Vienotība" (V) frakcijas deputāts Kārlis Strēlis pamet frakciju un pāriet uz partiju "Gods kalpot Rīgai" (GKR).

Deputāts izteicās sporta terminoloģijā, salīdzinot darbu partijā ar basketbola spēli, un par motivāciju savam lēmumam, pievienoties opozīcijas partijai GKR, minēja, ka "gadījumā, ja komandas spēlētāji sāk mest savā grozā, pārējie komandas biedri sāk skatīties citu komandu virzienā, kas ir vairāk vienota". Lai gan lēmums neesot bijis viegli pieņemams un pārdomām vajadzējis veltīt daudz laika, šajā reizē tas tika pieņemts par labu partijai GKR, piebilda Strēlis. Deputāts arī atzīmēja, ka nav apmierināts ne ar līdzšinējo partijas darbu, ne ar šobrīd esošo partijas pozīciju politikā.

Deputāts minēja, ka par labu izvēlei turpmāk strādāt GKR rindās, runā arguments, ka partijas rindās ir vairāki viņam labi pazīstami kolēģi, ar kuriem kopā viņš esot darbojies 8.Saeimā.

Strēlis uzsvēra, ka no partijas ir grūti šķirties, taču piebilda, ka, viņaprāt, viņš varēs veiksmīgāk realizēt savas ieceres, strādājot koalīcijā.

Strēlis nevēlējās izteikt prognozes, vai vēl kāds deputāts pēc viņa varētu pamest partiju, taču piebilda, ka tas ir atkarīgs no katra individuālās perspektīvas, kuru tas saskata "Vienotībā". Deputāts atzīmēja, ka "cilvēkam vajag saskatīt tālākās darbības perspektīvu", kuru deputāts "Vienotības" rindās vairs neredzēja.

Nedēļas nogalē LTV rīcībā esošā informācija liecināja, ka Strēlis, kas savulaik bija viens no "Vienotību" veidojošās partijas "Jaunais laiks" dibinātājiem, grasās pamest partijas rindas, kas šodien Rīgas domes sēdēs laikā apstiprinājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!