Novembrī, salīdzinot ar oktobri, nedaudz pieaudzis Latvijas iedzīvotāju atbalsts valsts dalībai Eiropas Savienībā (ES), liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Valsts kancelejas atbalstu veiktā aptauja.
Novembrī pozitīvi Latvijas dalību ES vērtēja 35% iedzīvotāju, norādot, ka tā ir laba lieta. Oktobrī līdzīgās domās bija 31% iedzīvotāju.

Negatīvu attieksmi pauduši 20% aptaujāto, uzskatot, ka Latvijas dalība ES ir slikta lieta. Oktobrī tādās pat domās bija 21% iedzīvotāju.

Savukārt neitrāla attieksme pret valsts dalību ES novembrī bija 41% aptaujāto, kas ir tik pat daudz kā oktobrī.

Latvijas dalību ES par "labu lietu" biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, Rīgā dzīvojošie, kā arī aptaujātie, kuru mēneša vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli ir virs 76 latiem.

Neitrālu attieksmi - atbildi "ne laba, ne slikta lieta" - biežāk izvēlējušies respondenti vecumā no 65 līdz 74 gadiem un iedzīvotāji ar pamatizglītību, Zemgalē un lauku apvidos dzīvojošie un aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz 50 latus.

Latvijas dalību ES kā "sliktu lietu" biežāk vērtējuši aptaujātie vecumā no 40 līdz 64 gadiem, citu tautību pārstāvji, Vidzemē dzīvojošie un aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz 25 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!