LNT raidījuma "Nedēļa" rīcībā ir četras liecības par gadījumiem, kad kāds no valdības locekļiem seksuāli izmantojis 15 - 16 gadus vecus pusaudžus.
Svētdien raidījuma veidotāji paziņoja, ka visi izmantotie cilvēki liecinājuši arī Saeimas izmeklēšanas komisijai pedofilijas lietā un neviens no viņiem nav anonīms. Nevienā gadījumā saistībā ar valdības locekļiem nav notikusi izvarošana.

"Visi šie zēni vēl pirms nokļūšanas ministru rokās ir izgājuši Jurjeva, Eisaka vai Tūna skolu. Savā starpā šie zēni nav pazīstami. Neviens no viņiem nepieteicās pats," paziņoja raidījuma veidotājs Vairis Stašāns.

Divi intervējamie raidījumā stāstīja par seksu ar valdības pārstāvi 1995 un 1998. gadā, bet kā starpnieki attiecībās bijuši "Logos Centra" lietā apsūdzētie Ainars Eisaks un Ingus Tūns.

"Es nebiju ne pagodināts, ne arī pazemots. Tas bija vienkāršs sekss, par kuru es saņēmu atalgojumu un tas nemaz nav tik viegli to tā izdarīt," stāstījis viens no izmantotajiem puišiem.

"Nedēļa" stāstīja, ka zēni atrasti ilgstoša darba rezultātā, iztaujājot bijušos "Logos centra" modeļus, sutenerus, taksometru šoferus un geju bāru apmeklētājus.

Stašāns uzsvēra, ka šīs ziņas nekādā ziņā nevar uzskatīt par falsifikāciju, turklāt tām "lielākā cilvēku daļa, kas seksa jomā ir tradicionali konservatīva, vispār nav spējīga noticēt".

Raidījumā tika demonstrētas intervijas ar aizklātām sejām, un nenosaucot konkrētus uzvārdus, taču minot seksuālo attiecību detaļas ar valdības locekļiem.

"Var, protams, pieņemt, ka zēni cienījamos valdības locekļus vienkārši apmelo, bet šajā gadījumā neizskaidrots paliek fakts, kāpēc šie savstarpēji nepazīstamie zēni nolēmuši apmelot vienus un tos pašus valdības locekļus, ir taču arī citi," sprieda Stašāns.

Viņš arī pieminēja, ka pirms pedofilijas skandāla sākuma tieši it kā apmelotie valdības locekļi skandāla sākumā reaģējuši visasāk, kaut arī viņu vārdus neviens vēl nebija nosaucis.

Turklāt vairāki cilvēki kā viena ministra pazīmi minējuši trūcīgo ķermeņa apmatojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!