Vasaras viducī Tukuma pusē sarūpēti pasākumi ikvienam "gardēdim", sākot ar mūzikas festivālu un mākslas izstādēm un beidzot ar jūras svētkiem un jestrām zaļumballēm.

Muzikāls baudījums ar senatnīgu elpu pieejams jau šodien, 11. jūlijā, kad Lestenes baznīcā plkst. 18 sāksies Senās mūzikas festivāla labdarības koncerts "Vigilia". Lestenes baznīcas atjaunošanas atbalstam piedalīsies vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" un saksofonists Gints Pabērzs. Programmā - gregoriskie dziedājumi un improvizācijas.

Šovakar plkst. 19 Tukumā, Durbes estrādē notiks notiks Ievas Akurateres un Jura Kulakova jubilejas koncerts "Sapumpurots zars" kopā ar leģendāro grupu "Pērkons". Biļetes nopērkamas Tukuma pilsētas Kultūras nama kasē, to cena no 4 līdz 6 latiem.

Piektdien: Teodora Reitera Mūzikas Gada balvas pasniegšanas ceremonija un koncerts Šlokenbekas muižā

Piektdien, 12. jūlijā, pulksten 16, atceroties Latvijas dižgarus, Šlokenbekas muižā notiks Teodora Reitera Mūzikas Gada balvas pasniegšanas ceremonija un koncerts, kas veltīts Latvijas Nacionālās operas pamatlicējam Dziesmu svētku virsdiriģentu zvaigznes Teodora Reitera piemiņai.

Adrese: Šlokenbekas muiža, Milzkalne, Smārdes pagasts, Engures novads. Tālrunis: 29259578

Piektdien: Ideju festivāla 'Film Art Action Party' noslēgums 'Cinevillā'

Tie, kas vēlas apmeklēt kādu radošu pasākumu, aicināti piektdien, 12. jūlijā, pulksten 18 uz ideju festivāla "Film Art Action Party" noslēguma pasākumu kinopilsētā "Cinevilla", kur būs iespēja redzēt nedēļas garumā jauniešu radītos darbus un izstrādātās idejas, kā arī tiks atklāta izstāde "Alķīmiķa darbnīca", ko veidojuši Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņi. Pasākumā spēlēs grupa "Kaktiņš stūrītis".

Adrese: Kinopilsēta "Cinevilla", "Vidusvecvagari", Slampes pagasts, Tukuma novads, Tālrunis: 26318346 Sīkāk par pasākumu: www.filmartactionparty.com

Sestdien: Izstādes 'Ziedošā' atklāšana galerijā 'Durvis'

Mākslas baudītāji sestdien, 13. jūlijā, pulksten 13.00 aicināti piedalīties izstādes "Ziedošā" atklāšanā galerijā "Durvis". Tajā būs skatāmas Ingemāras Treijas gleznas un Uģa Daiņa keramika - abu mākslinieku jaunākie darbi, kuros jūtama vasara tās daudzveidībā un bagātībā, varēšanā un krāsu saspēlē.

Adrese: Galerija "Durvis", Brīvības laukums 21, Tukums. Tālrunis: 63124312. Sīkāk par pasākumu: www.tukumamuzejs.lv

Sestdien: Pasakas 'Kurbads' lasījums Džūkstes pasaku muzejā Liepājas teātra aktrišu sniegumā

Džūkstes Pasaku muzejs sestdien, 13. jūlijā, pulksten 13 gaidīs gan mazus, gan lielus apmeklētājus izzinošai un jautrai laika pavadīšanai kopā ar Liepājas teātra aktrišu folkloras kopu "Atštaukas". Tās izpildījumā varēsiet klausīties latviešu tautas pasakas "Kurbads" lasījumu. Ieeja pasākumā bez maksas.

Adrese: Džūkstes pasaku muzejs, Lancenieki, Džūkstes pagasts, Tukuma novads. Tālrunis: 63154691, 29458213. Sīkāk par pasākumu: www.tukumamuzejs.lv

Sestdien: Tukuma teātra aktrises Aijas Grundmanes benefice Kultūras namā


13. jūlija vakarā, pulksten 18 Tukuma pilsētas Kultūras namā visi, kam tuvs teātris, aicināti uz Tukuma teātra aktrises Aijas Grundmanes benefici "... Šai gaismas mirklī, ko par dzīvi sauc..." Ieeja bez maksas.

Adrese: Tukuma pilsētas Kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums. Tālrunis: 63124125 . Sīkāk par pasākumu: www.tukums.lv

Sestdien: Jūras svētki Engurē


Jau tradicionāli otrajā jūlija nedēļas nogalē arī Tukuma pusē visas dienas garumā notiks rosība pie jūras. Un tā sestdien, 13. jūlijā no pulksten 10 tiks svinēti Jūras svētki Engurē "Visi uz klāja!". Pasākuma programmā paredzētas dažādas jautras atrakcijas, koncertprogramma kopā ar Dailes teātra aktieriem, brāļu Auzānu koncerts, grupas "Transleiteri" uzstāšanās un nobeigumā balle līdz rītam Auniņparka estrādē. Paralēli svētkiem norisinās arī jahtu regate "Engures kauss 2013" un Zemgales posms futbolā "Mītava open 2013".

Adrese: Engures osta, "Auniņparka" estrāde un Engures Kultūras nams, Engure, Engures pagasts, Engures novads. Sīkāka pasākuma programma: www.enguresnovads.lv

Sestdien: Zvejnieksvētki Lapmežciemā


Tāpat 13.jūlijā no pulksten 10.00 visi mīļi gaidīti Zvejnieksvētkos Lapmežciemā, kur Sporta laukumā pie Tautas nama notiks dažnedažādas jautras izdarības un pasākumi, kā, piemēram, dižkoncerts "Atkal, atkal ir debesis pušu"ar grupas "Eolika", "Dāmu pops", kā arī citu mūziķu piedalīšanos, pūšamo instrumentu kvinteta "The Sparkling 5" koncerts, grupas "Astro`n`out" uzstāšanās, kā arī vakara balle kopā ar leģendāro grupu "Pērkons" un atraktīvo grupu "Tutti Frutti". Pasākumu vadīs Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis.

Adrese: Lapmežciema sporta stadions, pludmale un muzejs, Lapmežciems, Lapmežciema pagasts, Engures novads. Sīkāk par pasākumu: www.enguresnovads.lv

Svētdien: Koncerts ar Nika Matvejeva piedalīšanos Sātu baznīcā


Svētdien, 14.jūlijā, pulksten 12, tie, kurus svētku svinēšana nebūs nogurdinājusi, Sātu baznīcā laipni aicināti uz koncertu ar Nika Matvejeva piedalīšanos.

Adrese: Sātu baznīca, Sāti, Irlavas pagasts, Tukuma novads. Tālrunis: 29232839

Svētdien: Klasiskās mūzikas koncerts Durbes pilī


Klasiskās mūzikas koncertu svētdien, 14.jūlijā, pulksten 13 varēs baudīt arī Durbes pilī. Tajā piedalīsies pianiste Agnese Egliņa un izcilais jaunās paaudzes čellists, 22 konkursu laureāts Mārcis Kuplais. Mūziķi atskaņos Sergeja Rahmaņinova čella sonāti un romantiskas miniatūras čellam un klavierēm.

Adrese: Durbes pils, M.Parka iela 7, Tukums. Tālrunis: 63122633, 26305946. Sīkāk par pasākumu: www.tukumamuzejs.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!