Negaidītajā pārbaudē Latvijas - Krievijas robežas Vientuļu robežpunktā Galvenās muitas pārvaldes pārstāvji atklājuši vairākus pārkāpumus - nepilnības darba žurnālos, muitas datu bāzēs un citus, sestdien ziņo laikraksts "Diena".
Galvenās muitas pārvaldes (GMP) un robežsardzes galvenās pārvaldes pārstāvju rīkotajā negaidītajā reidā Vientuļu robežpunkta dienesta seifā starp citām lietām atrasti arī prezervatīvi, robežkontroles punkta telpā atrasti divi mobilie tālruņi, kurus var izmantot tikai ar augstākās priekšniecības atļauju, kuru ne muitas kontroles punkta maiņas priekšnieks Aivars Zāģeris, ne muitas uzraugs Juris Kokorevičs uzrādīt nevarēja, ziņo "Diena".

Zāģeris pārbaudītājus sagaidīja samiegojies, lai gan iekšējās kārtības noteikumi aizliedz muitniekiem maiņas laikā gulēt. Viņš paskaidroja, ka atgūlies tikai dažas minūtes pirms inspekcijas ierašanas.

Savukārt Kokoreviča somā atrasta degvīna "Istok" pudele ar Krievijas akcīzes marku, kuru, pēc viņa paskaidrojumiem, viņam iedevis kāds paziņa no Balviem, kamēr pats braucis uz Krieviju. Arī robežsargu mājā atrasta pustukša degvīna pudele, vēl viena pudele atrasta katlu mājā un automašīnā.

Pārbaudē atklājās, ka automašīna "Fiat Talento" robežpunktu šķērsojusi vairākas reizes dienā, un arī reida laikā šī mašīna iebrauca Latvijā, bet, pārbaudot to, nekādi nopietni pārkāpumi nebija atklāti. Lai gan mašīnas vadītājs apgalvoja, ka nesen iebraucis Latvijā, Vientuļu muitas punkta datu bāzē šī mašīna vispār nebija fiksēta. Par pārbaudes rezultātiem Vientuļu robežpunktā ziņos muitas vadībai Rīgas un Vidzemes reģionālajā iestādē, kas arī domās par situācijas uzlabošanu.

GMP inspekcijas priekšnieks Edvīns Ceipe "Dienai" uzsvēra, ka muitas un robežsardzes vadība ar reidiem vēlas panākt, lai nostiprinātos ieksējās kontroles sistēma un par disciplīnu rūpētos visu līmeņu vadība - no maiņu priekšniekiem līdz reģionālo iestāžu šefiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!