Foto: DELFI
Nedaudz pēc pulksten 21 vakarā policija ir nobloķējusi veselu Vecrīgas kvartālu ap Saeimu, Protestētāji ir atkāpušies līdz Pulvertornim, Vaļņu iela ir atbrīvota. Policija aicina visu doties prom no Vecrīgas un neiesaistīties konfliktos.

imageFoto galerija



Lielākā daļa no Vecrīgā patlaban esošajiem protestētājiem ir dažādu gan krievu, gan latviešu tautības agresīvi noskaņoti jaunieši.

Policija ir nobloķējusi Jēkaba ielu posmā no Doma laukuma līdz izstāžu zālei "Arsenāls", paralēlas mazas ielas, un cenšas atspiest pūli no Smilšu ielas un citām ielām, kas atrodas netālu no Filharmonijas

Ievērojams jauniešu pūlis pēc pulksten 21 atradās uz Mazās Smilšu ielas, laukumā, kur vienā no pieejošiem ielām bloķēja policisti ar vairogiem, kuriem pretī tajās vairāki jaunieši.

Cilvēki savā starpā sazinoties un mudina viens otru pārvietoties un nākt nemierniekiem palīgā.

Nekārtības Vecrīgā sākušas īsi pirms pulksten 19, kad Doma laukumā noslēdzās sapulce ar aicinājumu prezidentam atlaist Saeimu. Tad pūlis devās pie Saeimas, kur apmētāja ēku ar olām, pudelēm un akmeņiem, izsitot vairākus logus, bet visvairāk cietusi bibliotēkas "Letonika" ēka. Izcēlies arī kautiņš ar policiju, protestētāji demolējuši ēku logus, policijas auto, dauzīja ari citas automašīnas. Rezultātā tika ievainoti vairāki cilvēki.

Pēc aptuveni stundu ilgas konfrontācijas pie Saeimas, protestētāji tika atspiesti un policija ar stekiem un piparu gāzi centās viņus izklīdināt, vēlāk tika atbrīvots arī Doma laukums, bet sadursmes jau ar mazākajām protestētāju grupām vēl turpinājās.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!