Lai gan Rīgas domes Revīzijas komisija konstatējusi trūkumus Vecāķu pludmales apsaimniekošanā, pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks nelauzīs līgumu ar SIA "Labiekārtošanas departaments "Ziemeļceļš"", kas apsaimnieko Vecāķu pludmali.
Kā informēja izpilddirektora preses sekretārs Dzintars Zaļūksnis, Tralmaks plāno pārskatīt līgumu ar šo uzņēmumu un tajā paredzētos darbus samazināt līdz apjomam, ko uzņēmums Vecāķu pludmalē veicis iepriekš. Līdz ar to tiks samazināts arī līgumā paredzētais finansējums darbu veikšanai. Savukārt līgumā paredzētos darbus, kurus "Ziemeļceļš" neizpildīja, plānots uzticēt namu pārvaldei "Jaunciems".

Domes Revīzijas komisija, veicot Vecāķu pludmales ierīkošanas apskati, konstatējusi, ka pilsētas Ziemeļu rajona izpilddirekcija, kuras pakļautībā ir pludmale, pieļāvusi virkni pārkāpumu.

Izbraukuma sēdē kopā ar domes Vides komitejas un vairāku departamentu pārstāvjiem konstatēts, ka Vecāķu pludmales kopšanā un labiekārtošanā ieguldīti desmitiem tūkstoši latu, izgatavojot inventāru, kas netiek iekļauts pašvaldības, bet gan "Ziemeļceļa" bilancē. Revīzijas komisija izvērtē šīs firmas saistību ar Ziemeļu rajona izpilddirektoru Romeldu Podskočiju.

Komisija konstatējusi, ka, piemēram, izmantojot 20 000 latu, kas Vecāķu pludmales labiekārtošanai bija atvēlēti pērn, izgatavots inventārs, kas nav iekļauts pašvaldības bilancē, savukārt tualetes cinkotā skārda jumts, kas saskaņā ar pašvaldības dokumentiem ir uzlikts, patiesībā neeksistē.

Doties uz Vecāķu pludmali, lai iepazītos ar situāciju, komisiju pamudināja Vecāķu pludmales labiekārtošanas biedrība. Revīzijas komisija nolēmusi pārsūdzēt Rīgas Ziemeļu rajona prokuratūras lēmumu izbeigt krimināllietu, kas tika ierosināta par Ziemeļu rajona izpilddirektora Podskočija darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!