Foto: LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Monitoringa centrs patlaban vērtē VSIA "Latvijas Radio" programmas "Pieci.lv" raidījumu "Pilnīgs vakars" atbilstību Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam, informēja NEPLP padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Ja NEPLP juristi raidījuma ierakstos saskatīs likuma pārkāpuma pazīmes, NEPLP sāks administratīvo lietvedību, kurā tiks pieņemti turpmākie lēmumi.

Tāpat NEPLP pauž neizpratni par to, ka nav saņemts uzaicinājums sniegt ziņojumu vai atzinumu par šo jautājumu 17. jūnija Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē, tā vietā deputāti šajā jautājumā uzņēmušies "tiesneša lomu", apejot NEPLP.

"Ņemot vērā, ka darba kārtībā ir iekļauts jautājums par minētā raidījuma atbilstību sabiedriskajam pasūtījumam, NEPLP vērš uzmanību, ka sabiedriskā pasūtījuma izstrāde un izpildes vērtēšana ir NEPLP kā pastāvīgas iestādes kompetences jautājums. No NEPLP rīcībā esošā uzaicinājuma nav saprotama NEPLP loma sēdē izskatāmā jautājuma kontekstā," norādīja Dimants.

"Tieša deputātu iesaistīšanās mediju jautājumu risināšanā pielīdzināma tiesas spriešanai Saeimas Juridiskajā komisijā, apejot tiesu kā neatkarīgu un profesionālu institūciju," piebilda organizācijas vadītājs.

Kā ziņots, AS "SuperFM" valdes priekšsēdētājs Uģis Polis jūnija sākumā vērsies pie NEPLP priekšsēdētāja ar lūgumu skaidrot necenzētas leksikas lietojumu Latvijas Radio 5 raidījumā "Pieliec punktu".

Arī Latvijas Radio 5 vadība pievērsusies necenzētas leksikas lietojuma izvērtējumam raidījumā "Pieliec punktu" un uzskata, ka ir svarīgi iesaistīties diskusijās par sabiedriskā medija saturu, lai rosinātu tā kvalitāti, iepriekš informēja Latvijas Radio 5 vadītājs Kārlis Dagilis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!