Foto: LETA
Vēja tuneli "Aerodium" Siguldā augustā apmeklējis kāds 73 gadus vecs neredzīgs sirmgalvis no ASV, lai piepildītu savu sapni par lidošanu, informē uz SIA "Aerodium" izpilddirektors Ģirts Ķīnasts.

"Es vēlos pateikties par brīnišķīgo viesmīlību un rūpēm par mani, taču vislielākais paldies, ka devāt man iespēju lidot "Aerodium"! Pacilātības sajūta pēc lidojuma nav vārdos izsakāma. Visu izteica mans platais smaids sejā. Es vienmēr esmu zinājis, ka lidošu tāpat kā mans brālis, taču pat iedomāties nevarēju, ka tas būs bez lidmašīnas spārnu palīdzības. Milzīgs paldies! Šis bija piedzīvojums, ko es nekad neaizmirsīšu! Turklāt es noteikti sazināšos ar Guiness World Records, lai pārbaudītu, vai esmu pirmais neredzīgais un, iespējams, pat vecākais vīrs, kurš lidojis vēja tunelī!" iespaidos dalās Kavana Pohe.

Ķīnasts stāsta, ka lidojums izdevies patiešām veiksmīgs, jo Pohe spēja pacelties vairāku metru augstumā. "Instruktors panāca pilnīgu uzticēšanos no lidotāja puses, kas konkrētajā gadījumā ir ļoti būtiski," informē izpilddirektors.

Iedvesmojoties no šīs pieredzes, "Aerodium" līdz pat šīs sezonas beigām piedāvās iespēju bez maksas lidot neredzīgiem cilvēkiem, lai arī viņi varētu izbaudīt pacilājošo lidošanas sajūtu.

Uz "Aerodium" lidotgribētāji šajā sezonā atceļojuši ne tikai no ASV, bet arī no tādām valstīm kā Brazīlija, Austrālija, Dienvidāfrika un daudzām citām. Liela daļa ārvalstu tūristu uz Latviju atceļojuši ar tiešu nolūku – lidot vēja tunelī. Sezona pavadīta ļoti veiksmīgi, jo lidotāju skaits, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, pieaudzis par 35%. No visiem klientiem 60% bija tūristi, informē uzņēmums.

Vēja tunelis darbību šajā sezonā turpinās līdz 11. septembrim, kad tas dosies pārziemot uz Dienvidāfrikas Republiku, lai jau 2012. gada 1. maijā pēc tā rekonstrukcijas atgrieztos vēl modernāks un jaudīgāks, stāsta Ķīnasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!