Foto: LETA

No šā gada 13.septembra pasažieru kategorijas, kurām noteikti Rīgas domes braukšanas maksas atvieglojumi, vilcienos Rīgas pilsētas robežās "e-talonu" vairs nevarēs izmantot, portālu "Delfi" informēja AS "Pasažieru vilciens" Mārketinga nodaļas vadītāja Ieva Miežubrāle.

Ir beidzies iepriekšējais līgums ar Rīgas domi. Savukārt vienošanās par turpmāku sadarbību uz abpusēji pieņemamiem noteikumiem nav panākta.

Savukārt Rīgas Dome norāda, ka "Pasažieru vilciena" presei izplatītais paziņojums par līguma izbeigšanu ir pēkšņs un neizprotams solis, kas sagādās neērtības rīdziniekiem un samazinās uzņēmuma ienākumus par pasažieru pārvadājumiem.

Kopš 2013.gada oktobra katru mēnesi "Pasažieru vilciens" no pašvaldības budžeta saņēmis 41,5 tūkstošus eiro, savukārt sabiedriskā transporta lietotāji, kas izmanto e-talonu, ieguva iespēju ērti pārvietoties ar vilcienu pilsētas robežās. Pateicoties šim līgumam, vilcienos palielinājās pasažieru plūsma, jo pasažieru kategorijas, kam pienākas atlaides sabiedriskajā transportā, sāka izmantot arī "Pasažieru vilciena" pakalpojumus.

Ņemot vērā līguma darbības termiņu, kas beidzās 30.augustā, starp AS "Pasažieru vilciens" un Rīgas domes Satiksmes departamentu notika sarunas par līguma darbības pagarināšanu. Bija panāktas vienošanās par visiem līguma nosacījumiem, tai skaitā, par pakalpojuma apjoma summas palielināšanu.

Rīgas pašvaldība no savas puses turpinās sarunas par līguma darbības pagarināšanu. Jāizsaka nožēla, ka pašlaik rīdziniekiem tiek liegta iespēja uz iepriekšējiem nosacījumiem Rīgas administratīvās teritorijas robežās pārvietoties ar vilcienu. Atbilstoši pārvadājumi ar Rīgas domes noteiktajām atlaidēm tiek nodrošināti ar pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" sabiedrisko transportu, norādīts paziņojumā medijiem.

"Delfi" jau ziņoja, ka kopš 2013.gada 1.oktobra vilcienos Rīgas robežās vairākas pasažieru kategorijas varēja izmantot SIA "Rīgas satiksme" izsniegtos "e-talonus".

Vilcienā ar "e-talonu" varēja norēķināties kopumā 13 pasažieru kategorijas, kurām piešķirtas Rīgas domes atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā. Tie ir skolēni, pensionāri, studenti, skolotāji, daudzbērnu ģimeņu vecāki, profesionālo un arodskolu audzēkņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!