Foto: LETA
Personām, kuras ieradušās no ārvalstīm, ir liegts pārvietoties ar sabiedrisko transportu, paredz otrdien, 31. martā, Ministru kabinetā atbalstītie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Atbilstoši valdības lēmumam no trešdienas personām, kuras ir atgriezušās no ārvalstīm, ir jāsamazina tiešs kontakts ar citiem cilvēkiem, tostarp noteikts aizliegums pārvietoties sabiedriskajā transportā, uzņemt viesus, doties privātās vizītēs u.c.

Šāds lēmums pieņemts, lai nepakļautu citas personas inficēšanās riskam ar slimību Covid-19.

Jau ziņots, ka līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu.

Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu. Taču ar satiksmes ministra atļauju var tikt pieļauti izņēmumi un pēdējās pusotras nedēļās Latvijā ielidojuši vairāki desmiti repatriācijas avioreisu, kā arī ienākuši prāmju reisi.

"TV3 Ziņas" pagājušajā nedēļā vēstīja, ka saskaņā ar Veselības ministrijas un Iekšlietu ministrijas amatpersonu secinājumiem līdz šim nepilnīgi organizēta repatriācijas reisu sagaidīšana Rīgas lidostā, ļaujot atbraukušajiem nekontrolēti doties sabiedrībā - pēc iznākšanas no lidostas daži apskaujas ar pakaļ atbraukušajiem, bet citi, lai nokļūtu mājās, sēžas taksometros vai brauc ar 22. autobusu uz Rīgas centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!