Foto: LETA

Ar Zemkopības ministrijas 20.janvāra lēmumu no darba SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs" (LLKC) valdē atbrīvotas divas amatpersonas, kas saistītas ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), liecina biznesa portāla "Nozare.lv" rīcībā esošā informācija.

No darba valdē atcelti ilggadējie organizācijas darbinieki - ZZS kandidāts 11.Saeimas vēlēšanās Jānis Antons un Daugavpils novada domes deputāts, LLKC filiāles "Latgales Lauku konsultāciju birojs" vadītājs Viktors Kalāns.

Darbu valdes priekšsēdētāja amatā turpina Mārtiņš Cimermanis, kas savulaik bijis Tautas partijas biedrs, kā arī divi bezpartejiskie valdes locekļi Kaspars Žūriņš un Edgars Linde.

Kā apstiprināja Zemkopības ministrijas pārstāve Dagnija Muceniece, izmaiņas valdē notikušas līdzekļu ekonomijas dēļ.

"Izvērtējot LLKC valdes veicamo darbu apjomu, tika nolemts LLKC valdi samazināt par diviem cilvēkiem, viņu vietā neieceļot citus pārstāvjus. Patlaban tuvojas valsts kapitālsabiedrību gada pārskatu iesniegšana, tad arī tiks izvērtēts un lemts par iespējamām reorganizācijām citās ministrijas pārraudzības iestādēs," sacīja Muceniece.

Tikmēr LLKC direktors Cimermanis atturējās no komentāriem, norādot, ka respektē ZM lēmumu saistībā ar valdes samazināšanu līdzekļu taupīšanas dēļ. Organizācijas valdes locekļu mēneša atalgojums gan nepārsniedz 300 latus pirms nodokļu nomaksas, atzina Cimermanis.

LLKC dibināts 2004.gadā ar mērķi paaugstināt lauku uzņēmēju profesionālās un ekonomiskās zināšanas. 26 lauku konsultāciju biroji nodrošina lauksaimnieku konsultāciju un mācību organizāciju visos Latvijas novados, kā arī organizē Zemkopības ministrijas padotībā esošajās iestādēs strādājošo darbinieku tālākizglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!