Foto: F64

Ugunsdzēsēji no kāda dzīvokļa Ikšķilē, kuram bija aizdedzinātas durvis, agrā piektdienas rītā izglāba četrus cilvēkus, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz kādu dzīvokli Melioratoru ielā ugunsdzēsēji saņēma ap pulksten 4:35, naktī uz piektdienu. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji atklāja, ka piecstāvu dzīvojamajā mājā no ārpuses deg trešā stāva dzīvokļa durvis.

Degošās durvis ugunsdzēsēji nodzēsa un no šī dzīvokļa, kurā bija liels sadūmojums, izglāba četrus cilvēkus – 37 gadus vecu sievieti, 17 gadus vecu puisi, kā arī 10 un četrus gadus vecus bērnus.

VUGD aicina iedzīvotājus savos dzīvokļos izvietot dūmu detektorus, kas ar spalga skaņas signāla palīdzību signalizēs par dzīvoklī izveidojušos sadūmojumu un pamodinās tajā esošos cilvēkus, ļaujot izglābties. VUGD apkopotā statistika liecina, ka vistraģiskākie ugunsgrēki notiek tieši naktī, kad cilvēki guļ un nepamana ugunsgrēka izcelšanos.

Notikušā iemeslus izmeklēs.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus. Kopumā dzēsti 18 ugunsgrēki, veikti 15 glābšanas darbi, bija arī astoņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos izglābti četri cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!