Foto: F64
21. maijā Gulbenes daļēji sagruvušajai brīvdabas estrādei apritētu 20 gadi. Ja vien līdz tam brīdim tā jau nebūs nojaukta. Deputāti tautsaimniecības komitejas sēdē vienojušies jautājumu virzīt tālākai lemšanai šonedēļ, vēsta laikraksts "Dzirkstele".

Par spīti brīdinājumiem, ka estrādes nojaukšana varētu izmaksāt pārāk dārgi, Gulbenes pilsētas pārvaldes vadītājs Jānis Naglis lēš, ka tam būs nepieciešami ne vairāk kā 5000 lati. Viņš ierosina būves pārpalikumu - būvgružus - sastumt kalnā, kas atrodas estrādes teritorijā, lai to padarītu vēl augstāku.

Brīvdabas estrāde Gulbenē uzcelta kādreizējā Padomju Armijas lidlaukā, skatītāju vietām pielāgojot vienu no mākslīgi uzbērtajiem lokatorkalniem. Tādu klajumā ir pavisam trīs, turklāt bērnu un jauniešu iemīļoti ziemas sezonā.

Novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Caunītis laikrastam teicis, ka iedzīvotāju aptauja liecinot: iedzīvotāju uzskata, ka bijušais lidlauks estrādei nav tā īstā vieta. Turklāt būvvalde, veicot tās apsekošanu, konstatējusi, ka ēka ir sliktā stāvoklī, tādēļ nojaucama.

Šā gada budžetā, saskaņā ar Caunīša teikto, līdzekļu nojaukšanas darbiem nav.

Jau 2008. gadā toreizējā Gulbenes pilsētas dome sagatavoja Nākotnes ielas dzīvojamo māju masīva un tam piegulošās teritorijas – bijušā lidlauka - detaļplānojumu, kurā jaunu veidolu paredzēja arī šobrīd likteņa varā pamestajai brīvdabas estrādes ēkai. Tās vietā bija domāts radīt atpūtas teritoriju zaļajā zonā.

2009. gadā brīvdabas estrādes vērtība pēc novada domes grāmatvedības datiem bija 10 000 latu, bet pērn - tikai 1981,94 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!