Foto: LETA

No šogad valsts budžetā neparedzētiem gadījumiem plānotajiem 14,9 miljoniem latu neiztērēts palicis vēl tikai 3,1 miljons latu, pastāstīja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Šā gada budžetā neparedzētiem gadījumiem plānoti kopumā 14,9 miljoni latu, un līdz šim ar valdības lēmumiem dažādām vajadzībām no šīs summas jau sadalīti 11,8 miljoni latu. Lielāko daļu no šīs summas - 10,2 miljonus latu - valdība marta vidū nolēma piešķirt valsts un pašvaldību ceļu uzturēšanai.

Tādējādi patlaban neparedzētām situācijām pieejams vēl 3,1 miljons latu. No šīs programmas tiks piešķirts finansējums arī par plūdu radītajiem zaudējumiem. Patlaban gan vēl ir pāragri vērtēt, kāds būs nepieciešamais kompensācijas apjoms plūdu radīto zaudējumu segšanai, atzina Jarockis. Iesniegtie pieprasījumi zaudējumu kompensēšanai tiks vērtēti, un lēmumu par līdzekļu piešķiršanu no programmas neparedzētiem gadījumiem piešķirs Ministru kabinets.

Jau ziņots, ka šopavasar vairākas Latvijas vietas skāruši spēcīgi plūdi. Pagājušajā nedēļā Ogres upē Lielpeču stacijā novērots tāds maksimālais ūdens līmenis, kas atkārtojas reizi 110 gados, bet Ogres novērojumu stacijā - reizi 240 gados. Daugavā pie Pļaviņām ūdens līmenis pagājušajā piektdienā pārsniedza vēsturiski maksimālo atzīmi.

Valdība šodien speciāli sasauktā sēdē nolēma plūdu dēļ uz nedēļu izsludināt ārkārtas situāciju Daugavpilī un Daugavpils novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!