Foto: F64
Kopš 10.Saeimas sanākšanas jau 41 deputāts atteicies no Saeimas sēžu dokumentu saņemšanas papīra formā un, saudzējot dabu, izmantos elektroniski pieejamos dokumentus, informē Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs.

Uz šo deputātu dokumentu kastītēm uzlīmēta simboliska zaļa eglīte, kas nozīmē, ka Saeimas sēdē deputāts skatīs elektroniskā formā, izmantojot portatīvo datoru. No dokumentu saņemšanas atteikušās arī četras Saeimas komisijas un viena frakcija.

Arī 9.Saeimā vairāk nekā 40 deputāti bija atteikušies no dokumentu izdrukām.

Lai samazinātu papīra patēriņu, Saeimas sēžu materiālus samazina un kopē uz lapas abām pusēm. Pēc Saeimas sēdēm pāri palikušos dokumentus un pavairoto materiālu pārpalikumus, kā arī ikdienas lietošanas papīru savāc un nodod pārstrādei papīrfabrikā "Līgatne".

Tāpat parlamenta ēkās kopš 2010.gada pavasara ir izvietoti kartona konteineri, kuros izlietoto papīru savāc otrreizējai pārstrādei. Konteineri nodrošina ērtu un parocīgu makulatūras savākšanu parlamenta darba kabinetos, komisiju sēžu zālēs un citās telpās.

Saudzējot kokus, zem visiem Saeimas e-pastiem kopš šī gada aprīļa ieviests centralizēts paraksts, kas aicina tā saņēmēju saudzēt dabas resursus un pirms drukāšanas izvērtēt, vai šis sūtījums nepieciešams papīra formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!