Foto: F64

Svētdien, 31. maijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu Daugavpilī, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bijusi jūtama dūmu smaka, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Izsaukums saņemts pulksten 20.36. Notikuma vietā, piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī, uz plīts dedzis ēdiens 0,5 kvadrātmetra platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa ar glābšanas maskas palīdzību izveduši cilvēku, kurš bija cietis. Cietusī persona nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 21.08 ugunsgrēks likvidēts. Ugunsdzēsēji gan norāda, ka dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Pulksten 19.12 ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Carnikavas novadā, kur no attāluma bija pamanīti melni dūmi. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka dzīvojamā māja 140 kvadrātmetr platībā. Notikumā cietušo nav.

Pēc divu stundu intensīva darba uguns izplatīšanos ugunsdzēsējiem izdevies ierobežot, un pulksten 00.13 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt pulksten 14.54 VUGD saņēmis izsaukumu Valkas novadā, kur daudzdzīvokļu namā degušas sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. Kārķu brīvprātīgie ugunsdzēsēji no ēkas izglābuši vienu cietušu cilvēku, kurš tika nodots NMPD mediķiem. No piedūmotās ēkas tika evakuēts vēl viens cilvēks.

Pulksten 16.24 ugunsgrēks likvidēts. Arī šajā gadījumā dzīvoklī, kurā notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts, piemetina ugunsdzēsēji.

VUGD atgādina, ka no 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – dūmu detektoriem jābūt obligāti. Privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!