Foto: Publicitātes foto
Noslēdzies skolēnu zīmējumu konkurss "Sargāsim Latvijas floru un faunu", un labākie darbi tiks publicēti 2014. gada kalendārā.

Konkursu jau ceturto gadu pēc kārtas rīko SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"", lai veicinātu skolēnu izglītošanu par vides aizsardzību, aicinātu bērnus un jauniešus rūpēties par dabas resursu saglabāšanu, kā arī radītu interesi par atkritumu lietderīgu apsaimniekošanu un šķirošanu.

Skolēnu atsaucība ar katru gadu pieaug, un šogad konkursā piedalījās 210 dalībnieku no 31 Piejūras reģionā esošajām izglītības iestādēm. Pagājušajā gadā vērtēšanas komisijai bija jāvērtē 97 zīmējumi, bet šoreiz to skaits pārsniedza 210.

Priecē, ka šogad konkursā piedalījās skolēni no visām Piejūras reģionā esošajām pašvaldībām.

Jūrmalu pārstāvēja 27 skolēni no Majoru vidusskolas, sākumskolas "Taurenītis", Jūrmalas mākslas skolas, Jūrmalas pilsētas internātpamatskolas, sākumskolas "Atvase", Pumpuru vidusskolas un PII "Austras koks".

No Talsu novada Stendes pamatskolas, Upesgrīvas speciālās internātpamatskolas Valgales filiāles, Valdemārpils vidusskolas, Sabiles vidusskolas un Virbu pamatskolas piedalījās 47 skolēni.

Tukuma novadu pārstāvēja 65 skolēni no Tukuma 2. pamatskolas, Tukuma E. Birznieka-Upīša 1. pamatskolas, Tukuma 2. vidusskolas, Tukuma 3. pamatskolas, Zemgales vidusskolas, Irlavas vidusskolas, Dzirciema speciālās internātpamatskolas un Sēmes sākumskolas.

Kandavas novadu pārstāvēja 13 skolēni no Cēres pamatskolas, Kandavas internātvidusskolas un Vānes pamatskolas.

Nelielo Dundagas novadu pārstāvēja 32 dalībnieki no Dundagas Mākslas un mūzikas skolas, Mazirbes speciālās internātpamatskolas, Dundagas vidusskolas un Kolkas pamatskolas.

No Engures novada Engures vidusskolas zīmējumus iesnieguši seši skolēni, Jaunpils novada Jaunpils vidusskolas – septiņi skolēni, Mērsraga novada Mērsraga vidusskolas – seši skolēni, Rojas novada Rojas Mūzikas un mākslas skolas – septiņi audzēkņi.

Vērtēšanas komisijai bija ļoti grūti izvērtēt iesniegtos darbus, jo nonākt kalendārā bija pelnījuši visi zīmējumi. Jāatzīst, ka šo gadu laikā iesniegto zīmējumu kvalitāte ir augusi, tāpēc, izdodot kalendāru, uzņēmuma "Piejūra" vadība izlēmusi papildināt kalendāru ar papildlapām, lai spētu ievietot vairāk zīmējumu.

Diemžēl kalendārā nevarēja ievietot visu izglītības iestāžu skolēnu iesniegtos zīmējumus, bet kalendārus balvā saņems visi skolēni, kas piedalījušies konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!