Foto: LETA

Vēlmi no Ukrainas izceļot izteikuši 23 valstpiederīgie, tādēļ no Rīgas tiek organizēti vairāki autobusi šo cilvēku izvešanai no valsts, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

Viņa atzīmēja, ka Ļvivā, kur ĀM sniedz konsulāro palīdzību, ir ieradušies pirmie Latvijas valstspiederīgie, kuriem arī sniegti izmitināšanas pakalpojumi.

ĀM parlamentārā sekretāre atklāja, ka Latvijas konsulārais tālrunis ceturtdien, 24. februārī, saņēma apmēram 400 zvanu.

"Ir gan tādi, kas jautā, kā viņiem pašiem labāk pārvietoties, kā nokļūt Ļvivā, kur būs šīs evakuācijas iespējas. Gan arī ir tādi, kas ir norūpējušies par saviem radiniekiem," teica Kalniņa-Lukaševica.

Arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda, ja kādam ir radi, draugi, paziņas – Latvijas valstspiederīgie, kas pašlaik ir Ukrainā un vēlas no tās izbraukt, viņiem nepieciešams ieteikt doties uz Ļvovu, uz hosteli "Sakura" netālu no pasta iecirkņa "Nova Postha Nr 17".

"Ārlietu ministrija organizē evakuāciju pa sauszemes ceļu – autobusi ir ceļā. Dalāmies ar šo info!" raksta ministrs.


Jau vēstīts, ka ceturtdienas rītā neilgi pēc Krievijas prezidenta Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebrucis Krievijas karaspēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!