Foto: DELFI
Kultūras ministrija trešdien nodos sabiedriskai apspriešanai Nacionālās identitātes un sabiedrības integrācijas pamatnostādnes, informē ministrija.

Kā iepriekš informēja kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V), pamatnostādņu ievaddaļā definētas problēmas un mērķi, otrajā daļā analizēta esošā situācija, bet trešā daļa tiks veltīta rīcības politikai.

Pamatnostādnēs raksturota sabiedrības demokrātiskā un pilsoniskā līdzdalība, latviešu valodas lietošana un kultūrtelpa, kā arī sociālā vai vēsturiskā atmiņa, kurai ir īpaši liela nozīme sabiedrības vienošanā vai šķelšanā. Ēlerte uzsvēra, ka neatrisināti vēsturiski konflikti pagātnē diemžēl ik gadu šķeļ Latvijas sabiedrību. Tādēļ lielu akcentu, runājot par pilsonisko līdzdalību, pamatnostādņu rīcības politika liks uz pilsonisko izglītību.

"Pie pareizas valsts atmiņu politikas ir iespējams veidot vienu saikni un būvēt saliedēto atmiņu. Valstij ir jāapzinās, ka tā arī ir ļoti nozīmīga politika," atzina Ēlerte, uzsverot, ka būtiska ir gan Eiropas mēroga, gan lokālās identitātes veidošana Latvijas sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!