TV3 realitātes šovā "Robinsoni" Malaizijā Latviju pārstāvēs Māris Šveiduks, Oskars Brambergs, Lāsma Štāla un Anna Šteina, trešdien paziņoja pasākuma rīkotāji.
Maijā uz neapdzīvotās salas notiks otrā "Baltijas Robinsonu" sezona, kurā piedalīsies arī četri pārstāvji no Igaunijas un Lietuvas. Pagaidām gan nav zināms konkrēts realitātes šova norises datums.

Četrus spēles Latvijas komandas dalībniekus žūrija - raidījuma režisors Dainis Kļava, vadītājs Pauls Timrots, producents Valdo Kasks un TV3 programmu direktore Daina Ostrovska - ievēlēja no astoņiem atlases konkursa finālistiem, kas sevi pierādīja gan pārrunās, gan fiziskajās pārbaudēs.

Kopumā konkursā piedalījās 282 cilvēki no visas Latvijas.

Sacensības uz neapdzīvotās Malaizijas salas, kas atrodas starp Indijas okeānu un Dienvidķīnas jūru, netālu no Singapūras, būs gan komandām, gan individuālas.

Dalībniekiem paredzēti dažādi izaicinājumi un satraucoši piedzīvojumi, sacensības un psiholoģiskas spriedzes pilnas situācijas. Tikai viens no Baltijas dalībniekiem būs uzvarētājs - "Robinsons 2001" - un saņems galveno balvu - 7500 latu.

Uz salas kopā atradīsies 22 cilvēki - izņemot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas komandas, raidījumu tehniskās grupas Lietuvas režisora Linasa Riškusa vadībā.

Raidījuma "Robinsoni" šā gada sezonas scenārija mērķis ir radīt komandā dramatisku situāciju, pārbaudot dalībnieku spējas komunicēt, tādēļ komandā tika ievēlēti gan tādi kandidāti, kuri skatītājiem varētu patīkt, gan tādi, kas varētu būt par negatīvās attieksmes iemeslu.

Pirms doties uz Malaizijas salu, visi komandu locekļi tiks potēti pret tropiskajām slimībām. Gaisa temperatūra uz salas sasniegšot 30 līdz 40 grādus, klimats tur esot ļoti mitrs, bet ēdamiem dzīvniekiem un zivim - nepatīkama garša, žurnālistiem pastāstīja raidījuma producents Valdo Kasks.

Katrs no komandas dalībniekiem var līdzi paņemt vienu personīgi mīļu lietu.

Liepājnieka Māra Šveiduka darbs un hobijs ir kultūrisms. Līdzi viņš ņemšot palielināmo stiklu. Savukārt Oskars Brambergs raksta dzeju un pasakas. Par lietu, kuru viņš ņems līdzi uz sacensībām Malaizijas salā, kļūšot vai nu prezidentes portrets, vai mīļākā rotaslieta, vai arī skapis.

Lāsma Štāle ir medicīnas studente, uz salu ņemšot līdzi angļu valodas vārdnīcu, bet Anna Šteina, kas sevi sauc par "pārvērtību meistari ar augstāko izglītību" līdzi ņemšot grāmatu par budismu.

Pērn par "Robinsoni 2000" kļuvusī Zane Mukāne novēlējusi kādam šā gada spēles Latvijas dalībniekiem izcīnīt galveno balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!