Foto: F64
Trešdien noslēdzas kandidātu pieteikšana valsts kontroliera amatam.

30.decembri kā termiņu pretendentu izvirzīšanai iepriekš noteica Saeimas Prezidijs un Frakciju padome.

Partija "KPV LV" jeb "Par cilvēcīgu Latviju" Saeimas frakcija valsts kontroliera amatam nolēmusi izvirzīt Valsts kontroles padomes locekļa un revīzijas departamenta vadītāja Edgara Korčagina kandidatūru.

Jaunā konservatīvā partijas frakcija valsts kontroliera amatā virza VK revīzijas departamenta direktori, VK padomes locekli Ilzi Grīnhofu.

Savukārt kāds cits vai citi koalīcijas politiskie spēki varētu virzīt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja Rolanda Irkļa kandidatūru, kurš savulaik bijis saistīts ar partiju "Vienotība" un "Pilsonisko savienību".

Jaunas kandidatūras jāizvirza, jo amata pilnvaru otrais termiņš 2021.gada 19.janvārī beigsies Elitai Krūmiņai.

Kandidatūras valsts kontroliera amatam izvirza Saeimas deputāti, noteic parlamenta Kārtības rullis.

Valsts kontrolieri amatā ieceļ Saeima uz četriem gadiem, un viena un tā pati persona nevar būt par valsts kontrolieri vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Valsts kontrole (VK) ir neatkarīga koleģiāla augstākā revīzijas (audita) iestāde, un tā veic revīzijas atbilstoši Latvijā atzītiem starptautiskajiem revīzijas standartiem.

VK darbības mērķis ir noskaidrot, vai rīcība ar valsts un pašvaldību līdzekļiem ir tiesiska, pareiza, ekonomiska un efektīva, kā arī sniegt rekomendācijas atklāto trūkumu novēršanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!