Foto: Publicitātes attēli
Sarunā piedalījās deputāti, eksperti un jaunieši, lai runātu par to, kādi ir praktiskie instrumenti, ko skolēni, jaunieši un pieaugušie var darīt, lai ietekmētu lēmumu pieņemšanu savā skolā un pašvaldībā.

Diskusijas dalībnieki secināja, ka Latvijā, atšķirībā no citām Eiropas un pasaules valstīm, jauniešiem iesaistīties politiskajā dzīvē ir daudz vieglāk. Tāpat viņi sacīja, ka Latvijā ir "katrs pats par sevi" mentalitāte, kas būtu jāmaina.

Diskusiju rīkoja Sabiedrība par atklātību – Delna, un to vadīja Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūras pārstāvis Nils Mosejonoks. Diskusijā piedalījās cilvēktiesību un vides aktīviste Selma Levrence, Latvijas Jauniešu delegāte ANO Natālija Knipše, "Delna" valdes loceklis Jēkabs Kārlis Rasnačs, Latvijas Universitātes politikas zinātnes studente Eva Ķeruže, kā arī Saeimas frakcijas "Attīstībai/Par!" mediju apskatu veidotājs Kirils Ķirsis.

Natālija Knipše sacīja, ka bieži vien jauniešiem reģionos iesaistīšanās politiskajā dzīvē ir vienīgā iespēja, kā kaut ko mainīt. Visi sarunas dalībnieki nonāca pie secinājuma, ka jaunieši bieži vien netiek atbilstoši reprezentēti tiem saistošu lēmumu pieņemšanā. Tāpat diskusijā tika spriests par to, ka jauniešu organizācijas būtu jāvada jauniešiem.

Jau ziņots, ka sarunu festivāls "Lampa" notiek 20. un 21. augustā Cēsu pilsētvidē, tiešsaistē un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā. Festivāla programma ir pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!