Viens no Latvijā par terorismu notiesātajiem Krievijas nacionālboļševikiem Sergejs Solovejs pirms nedēļas pieteicis "badastreiku līdz nāvei", protestējot pret aizliegumu saņemt pienesumus un prasot politiski ieslodzītā statusu.
Solovejs vēstulē Rīgas centrālcietuma priekšniekam un Latvijas Augstākajai tiesai prasa piešķirt viņam politiski ieslodzītā statusu, pretējā gadījumā viņš badošoties līdz nāvei.

Viņš raksta, ka cilvēki varot bez ēdiena izdzīvot simts dienas, un, ja šajā laikā viņa prasības nebūšot izpildītas, "es atbrīvošu jūs no manas atrašanās jūsu cietumā".

Latvijas nacionālboļševistiskās kustības līderis Vladimirs Lindermans BNS apstiprināja, ka vēstuli rakstījis Solovejs, jo Lindermans esot pazinis rokrakstu. Viņš arī pastāstīja, ka ir pārliecināts - Solovejs tiešām būs gatavs badoties līdz nāvei, "cik es viņu pazīstu".

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa trīs Krievijas nacionālboļševikus atzina par vainīgiem terorismā un piesprieda 15 gadu cietumsodu, bet vienam, kurš bija nepilngadīgs - piecu gadu cietumsodu. Visi trīs spriedumu pārsūdzējuši.

Krievijas nacionālboļševiki Latvijā pērn 17.novembrī, piedraudot ar granātai līdzīgu priekšmetu, iebruka Pēterbaznīcas tornī, kur izkāra karogu ar savas organizācijas simboliku. Pēc neilga laika viņi tomēr padevās. Jaunieši apsūdzēti terorismā un nelikumīgā robežas šķērsošanā. Krievija lūgusi viņus izdot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!