Ar mērķi veicināt neiecietību pret korupcijas izpausmēm Latvijas sabiedrībā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā 25.maijā notiks konference "Jaunieši pret korupciju".
Kā informēja pasākuma rīkotāji, konferencē jaunieši apspriedīs situāciju valstī un nepieciešamās izmaiņas. Jaunieši izstrādās reālas idejas līdzdalībai un interešu aizsardzībai lēmumu pieņemšanas procesos valsts un pašvaldību līmenī. Nobeigumā tiks pieņemta rezolūcija, ar kuru jaunieši vēlāk iepazīstinās vadošās valsts amatpersonas.

Konferences laikā arī tiks apbalvoti uzvarētāji konkursā "Jaunieši pret korupciju", kas notika no 10.aprīļa līdz 10.maijam. Tajā jauniešiem bija iespēja izpausties, gan rakstot pētnieciskus rakstus, gan zīmējot saukļus un plakātus. Kopumā ir saņemti vairāk nekā 60 dažādu Latvijas reģionu jauniešu darbi.

Ar plakātiem būs iespēja iepazīties ceļojošās izstādes laikā dažādās valsts un pašvaldību iestādēs, savukārt pētniecisko rakstu konkursa labākie darbi būs izlasāmi internetā - "www.apollo.lv", "www.delna.lv", "www.politika.lv".

Konferences organizētāji uzskata, ka šāda rīcība ir īpaši svarīga laikā, kad valstī nekur un nekādā veidā iedzīvotāji netiek izglītoti par korupcijas saknēm un būtību, tās izskaušanas iespējam un indivīda tiesību aizsardzību potenciāli koruptīvās situācijās.

Jaunieši gatavojas aicināt uz konstruktīvu dialogu un turpmāku sadarbību valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus, lai kopējiem spēkiem mēģinātu panākt demokrātijas tālāku attīstību Latvijā, politikas atvērtību sabiedrībai un korupcijas izskaušanu valstī.

Konferenci organizē sabiedrība par atklātību "Delna" sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts Jaunatnes iniciatīvu centru, klubu "Māja", Latvijas Jaunatnes padomi un Latvijas Universitātes Studentu padomi. Pasākumu informatīvi atbalsta "Apollo Internet" un "Politika.lv". Konference sāksies plkst.10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!