Foto: Valsts policija
Uz aizdomu pamata par narkotisko vielu pārvadāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā policija aizturējusi trīs vīriešus, kuri automašīnā veda divus kilogramus metamfetamīna, portālu "Delfi" informēja likumsargi.

Kriminālprocess uzsākts pret trim vīriešiem – 47, 32 un 30 gadus veciem –, kuri ar automašīnu no Lietuvas uz Liepāju veda sevišķi bīstamu narkotisko vielu – metamfetamīnu.

Personu aizturēšanas brīdī no automašīnas salona tika izņemti divi kilogrami aizliegtās vielas. Vēlāk veicot kratīšanu procesa ietvaros, vienas aizturētās personas dzīvesvietā tika izņemtas 25 MDMA tabletes.

Vienai no aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, bet pārējo aizturēto statuss pašlaik nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Šobrīd kriminālprocesa ietvaros turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Par šādu pārkāpumu likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!